Gå til hovedinnhold

5 kjøkkenbord som er optimale for kjøkken med liten plass

Kjøkkenet er hjemmets hjerte, og det er gjerne rundt kjøkkenbordet at mye skjer. Selv på et lite kjøkken er det mulig å få plass til et lite kjøkkenbord – følg bare våre tips og ta en titt på de fine alternativene du finner hos Bohus.

Gode måltider, en kaffekopp med bestevenninnen, lekser med minstemann, pynting av bursdagskaker – ved kjøkkenbordet skjer det meste. Og derfor er det en viktig del av det som mange kaller hjemmets hjerte, altså kjøkkenet. Og selv om du ikke har verdens største plass tilgjengelig, er det som regel fullt mulig å finne et bord som passer inn.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe nytt kjøkkenbord

Første bud er å være realistisk. På et lite kjøkken er det ingen vits i å drømme om et langbord med kapasitet for hele slekten. Velg et lite bord og kombiner det gjerne med spisestoler som er enkle og nette i størrelsen. Kanskje du bytter ut stolene med krakker dersom det føles som en smart løsning, eller finner stoler som kan slås sammen når de ikke er i bruk.

Se etter bord som kan vokse og krympe. Slagbord eller kjøkkenbord med ileggsplater er en flott løsning for alle med liten plass på kjøkkenet. Til hverdags står bordet i sin nette, kompakte versjon, og ved behov forlenges det. Kanskje kjøkkenet er for lite til å husere den større varianten av kjøkkenbordet? Da rydder du plass i stuen og dekker opp til fest der.

Det går også an å ha to mindre bord som i det daglige står plassert hver for seg, for eksempel ett på kjøkkenet og ett i stuen, men som så settes sammen når det er flere som skal benke seg rundt bordet. Tenk da på at det er en fordel med bord som er firkantede og ikke har avrundede hjørner.

Har du plass til et større spisebord i spisestuen eller stuen, trenger du ikke et stort bord også på kjøkkenet. Et lite kafébord med plass til to stoler er nok til å kunne ta seg en pust i bakken, spise frokost eller lese avisen.

Et rundt kjøkkenbord er supert både fordi du unngår å komme bort i skarpe kanter og fordi det bryter så fint mot alle de rette vinklene som ellers dominerer på kjøkkenet. Det er også fleksibelt med tanke på hvor mange som får plass rundt bordet, spesielt dersom bordet har en fot i midten.

Tenk på hvor du plasserer kjøkkenbordet, slik at det ikke står i veien for det naturlige og mest effektive bevegelsesmønsteret på kjøkkenet. Det kan bety midt på gulvet eller inntil en vegg. Kanskje foran vinduet dersom det er plass til det og utsikten er fin? Ikke la møbleringen begrenses av at taklampen allerede er hengt opp et sted – den kan flyttes på!

Her finner du mer inspirasjon og fine produkter til spiseplassen!

Shop the look