Gå til hovedinnhold

5 spisestoler som fornyer spiseplassen

Å anskaffe nye spisestoler kan raskt gi spiseplassen et nytt uttrykk. Ulik design og materialer på stolene er en enkel måte å fornye spisestuen din på – se bare her!

Spiseplassen er stedet vi møtes for å nyte god mat, ha de gode samtalene, spille kort, ta en rask ettermiddagskaffe med naboen... Med andre ord: Dette er en viktig plass i hjemmet. Og, hvis du er interiørinteressert, er det også viktig at rommet appellerer til deg rent estetisk. Med jevne mellomrom føler vi behov for å fornye. Noen ganger holder det med en fresh fredagsbukett, andre ganger må det større endringer til, som å anskaffe seg nye spisestoler.

En stol skal være både god å sitte i og pen å se på. Må vi velge, vil noen av oss prioritere funksjonaliteten, mens andre vil være vel så opptatt av utseendet. Heldigvis trenger du ikke å velge enten det ene eller det andre hos Bohus. Her er både ergonomi og stil garantert. Utfordringen er heller å klare å velge blant alle mulighetene!

Når du skal fornye spisestuen gjennom å bytte ut spisestolene, er det lurt å ta utgangspunkt i hva du har, og hva som du vil endre med dagens situasjon. Er for eksempel spiseplassen for mørk, eller føles den tvert imot for lys og steril? Tar stolene opp mye gulvplass, kanskje slites trekket fort ut på stolene som du har? Et mørkt rom føles mye større og lysere dersom du velger stoler i lyse farger, mens et upersonlig, kjølig rom kan tilføres lunhet gjennom stoler i treverk og varme fargetoner, eller bli mer lekent ved bruk av stoltrekk i ulike farger.

Dersom du har begrenset med plass, vil slanke metallben føles lettere enn mer massive ben i tre, og dersom du er lei av setetrekk som slites fort, kan du velge stoler i tre eller skinn – hvis du da ikke likevel vil gi tekstiler en ny sjanse... De stofftrukne spisestolene du finner hos Bohus, er nemlig laget i slitesterke materialer som tåler både hverdagsmiddager og store selskap.

Spisestoler i dine favorittfarger

Den rådende trenden for spisestolene inkluderer dype farger, gjerne i blått, grønt eller rødt, nedtonede pasteller og lune jordfarger, taktile stoffer som velur, lin og ull og smekre detaljer i metall. Farger og materialer som du enkelt kan hente inn nettopp i stolene rundt spisebordet. Hvorfor ikke gå for kombinasjonen brun velur og messingben? Elegant, selvsikkert og absolutt ikke kjedelig. 

I Bohus liker vi å by på valgmuligheter. Vi har mange stolmodeller der du selv kan velge både bentype, om du skal ha armlener eller ikke, og selvsagt hva slags material stolen skal trekkes med. Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy den perfekte spisestolen.

Og dersom du har problem med å velge bare én type stol, kan du vel kombinere noen ulike design? Denne løsningen er populær blant interiørbloggere og i magasinreportasjer, og spiseplassen blir umiddelbart mindre formell når ulike stoler mikses. Resultatet føles kreativt og avslappet. Dersom du ønsker å gå for denne stilen, kan det enten gjøres ved å velge én stolmodell i forskjellige utførelser, eller du kan møblere med ulike stoltyper. Da kan det være lurt å blande polstrede spisestoler med modeller uten trekk. Om du vil, kan du selvsagt la hver stol rundt spisebordet være helt unik, men vi anbefaler å stoppe ved tre ulike design. Hvis ikke risikerer du at det ser ut som om dere skal leke stolleken!