Gå til hovedinnhold

5 spisestoler som fornyer spiseplassen

Å anskaffe nye spisestoler kan raskt gi spiseplassen et nytt uttrykk. Ulik design og materialer på stolene er en enkel måte å fornye spisestuen din på – se bare her!

07 SEPTEMBER 2018

Spiseplassen er stedet vi møtes for å nyte god mat, ha de gode samtalene, spille kort, ta en rask ettermiddagskaffe med naboen... Med andre ord: Dette er en viktig plass i hjemmet. Og, hvis du er interiørinteressert, er det også viktig at rommet appellerer til deg rent estetisk. Med jevne mellomrom føler vi behov for å fornye. Noen ganger holder det med en fresh fredagsbukett, andre ganger må det større endringer til, som å anskaffe seg nye spisestoler.

 

 

Bohus har utviklet prestisje-kolleksjonen Signature Collection i samarbeid med Halvor Bakke. Serien kommer med egne designstoffer, ulike benfarger og kan skreddersys etter dine ønsker.

 

 

Det tidløse designet til Signature Collection og den høye kvaliteten løfter interiøret og holder i mange år fremover.

 

En stol skal være både god å sitte i og pen å se på. Må vi velge, vil noen av oss prioritere funksjonaliteten, mens andre vil være vel så opptatt av utseendet. Heldigvis trenger du ikke å velge enten det ene eller det andre hos Bohus. Her er både ergonomi og stil garantert. Utfordringen er heller å klare å velge blant alle mulighetene!

 

 

Ingrid er en klassisk stol som leveres i enten beige, grå eller mørk velur. Nagledetaljer gir den prisgunstige modellen et særpreg.

 

 

Spisestolen Ingrid passer inn i lyse omgivelser så vel som mer lune hytteinteriører. Mørke ben på stolene skaper en spennende kontrast til bordets hvite understell.

 

Når du skal fornye spisestuen gjennom å bytte ut spisestolene, er det lurt å ta utgangspunkt i hva du har, og hva som du vil endre med dagens situasjon. Er for eksempel spiseplassen for mørk, eller føles den tvert imot for lys og steril? Tar stolene opp mye gulvplass, kanskje slites trekket fort ut på stolene som du har? Et mørkt rom føles mye større og lysere dersom du velger stoler i lyse farger, mens et upersonlig, kjølig rom kan tilføres lunhet gjennom stoler i treverk og varme fargetoner, eller bli mer lekent ved bruk av stoltrekk i ulike farger.

Dersom du har begrenset med plass, vil slanke metallben føles lettere enn mer massive ben i tre, og dersom du er lei av setetrekk som slites fort, kan du velge stoler i tre eller skinn – hvis du da ikke likevel vil gi tekstiler en ny sjanse... De stofftrukne spisestolene du finner hos Bohus, er nemlig laget i slitesterke materialer som tåler både hverdagsmiddager og store selskap.

 

 

Theo er spisestolen som «alle» vil ha! Helt trendriktig i svart velur og messingben, og med en utforming som klarer å kombinere god sittekomfort med et lekkert design.

 

 

Theo er vakkert trukket i velur, et taktilt tekstil som er behagelig å ta på.

 

 

Theo har et like elegant, men mer livlig uttrykk i varianten med stålblå velur og ben i messing.

 

 

 

Spisestoler i sesongens farger

Den rådende trenden for høstens hjem inkluderer dype farger, gjerne i blått, grønt eller rødt, nedtonede pasteller og lune jordfarger, taktile stoffer som velur, lin og ull og smekre detaljer i metall. Farger og materialer som du enkelt kan hente inn nettopp i stolene rundt spisebordet. Vi anbefaler deg å ta en nærmere titt på Theo, som er en smekker og tidsriktig spisestol i velur og metall. Hvorfor ikke gå for kombinasjonen stålblå velur og messingben? Elegant, selvsikkert og absolutt ikke kjedelig. 

 

 

 

Ella spisestol hører hjemme i urbane interiører så vel som mer landlige omgivelser. I kombinasjon med mørke vegger og naturlig trefarger kommer Ellas rette linjer og enkle formspråk til sin rett.

 

 

Ella kommer i et bredt utvalg med benfarger og stoffer, fås både som spisestol og armstol og leveres ferdig montert. Den gode komforten er perfekt for lange middager.

 

 

Ella spisestol med armlene, ben i eik og trukket i Toledo espresso hud.

 

 

I Bohus liker vi å by på valgmuligheter. Vi har mange stolmodeller der du selv kan velge både bentype, om du skal ha armlener eller ikke, og selvsagt hva slags material stolen skal trekkes med. I tillegg til en mengde stoffer har du også muligheten til å få skinntrukne spisestoler, for eksempel kommer den populære stolen Ella i en variant med mørk brunt skinn mot naturfarget eik. Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy den perfekte spisestolen.

 

 

Flow spisestol er skapt i den nordiske designtradisjonen med rene linjer og ærlig materialbruk Stolen leveres enten med et kvalitetsstoff i ull eller som en ri

Og dersom du har problem med å velge bare én type stol, kan du vel kombinere noen ulike design? Denne løsningen er populær blant interiørbloggere og i magasinreportasjer, og spiseplassen blir umiddelbart mindre formell når ulike stoler mikses. Resultatet føles kreativt og avslappet. Dersom du ønsker å gå for denne stilen, kan det enten gjøres ved å velge én stolmodell i forskjellige utførelser, eller du kan møblere med ulike stoltyper. Da kan det være lurt å blande polstrede spisestoler med modeller uten trekk. Om du vil, kan du selvsagt la hver stol rundt spisebordet være helt unik, men vi anbefaler å stoppe ved tre ulike design. Hvis ikke risikerer du at det ser ut som om dere skal leke stolleken!

På bildet øverst i saken vises spisestolen Theo i mørk beige velur og ben i svart metall.