Gå til hovedinnhold

5 vitrineskap som holder hjemmet i orden

Et vitrineskap kan bidra til å gjøre noe dekorativt ut av oppbevaringen. Mange har vakre gjenstander som bare brukes av og til, men som med fordel kan vises frem hele tiden. Da er vitrineskapet løsningen, så sant du følger våre enkle tips for hvordan du best mulig bruker den til både utstilling og oppbevaring.

Et vitrineskap skjuler ingenting, så det gjelder å ha orden i tingene sine når du bestemmer deg for å innrede med dette møbelet. På den andre siden er de store glassfeltene fantastiske for å vise frem servise, vaser, dekorelementer og annet som du blir glad av å se på. Et vitrineskap er sånn sett som ditt private utstillingsvindu, og på like linje med de inspirerende komposisjonene som du finner i butikkenes vinduer, kan du skape dine egne stilleben hjemme hos deg selv.

Hva du fyller vitrineskapet ditt med, avhenger selvsagt av hvilket rom du plasserer det i.
Med en stue som ramme er det naturlig å fylle skapet med vakre vaser, porselensfigurer, praktbøker og lysestaker.

 

 

Everett Vitrineskap i hvitpigmentert massiv eik på slanke, sortlakkerte metallben har et uttrykk som er nordisk stramt og enkelt. Legg merke til hvordan hylleplatene skjules av glassdørenes utforming for et så rent design som mulig. Med fire nivåer er det godt med plass i skapet. Legg merke til hvordan den grønne planten myker opp helheten.

 

 

Til tross for sin størrelse virker vitrineskapet fra Skovby lett og elegant takket være glassflater også på sidene av skapet og smale ben i metall. Skovby er danskproduserte møbler av høyeste kvalitet som du har glede av i mange år fremover.

 

Ved spiseplassen er det selvsagt å plassere vinglass, karafler, serveringsfat, finservise og sølvbestikk i vitrineskapet. Det går også an å ha tøyservietter og duker oppbevart der, enten i en egen skuff dersom vitrineskapet har det, eller plassert i en pen kurv.

Og hvem sier at det ikke går an å ha vitrineskap på soverommet? Legg pent sammenbrettede klesplagg på hyllene, fyll flettede kurver eller stofftrukne esker med undertøy og strømper, og plasser lavendelfylte tøyposer rundt omkring for å sørge for en behagelig duftopplevelse hver gang du åpner dørene.

 

 

Nordkapp vitrineskap er et vakkert skap i vitpigmentert og lakkert eik og eikefiner med en stil som henter mye fra det nordiske og moderne. Skapet er delt i to, med glassdører øverst og tredører nederst. På den måten er det godt med plass også til slik som du ikke vil stille frem.

 

 

Zermatt er et robust og praktisk skap med fire skuffer nederst i skapet. Gråoljet villeik skaper en rustikk stil som passer like godt i stuen som på hytta.

 

 

Enda et vitrineskap fra Skovby (også vist øverst i saken). Glasskapet er utstyrt med LED-lys, noe som er både praktisk og dekorativt. Den gjennomgående bruken av treverk, inkludert i understellet, gjør at dette skapet virker litt mykere enn varianten med metallben.

 

Slik unngår du rot i ditt vitrineskap

Det blir støv selv bak lukkede dører. Med jevne mellomrom tørker du derfor over hyllene og benytter samtidig anledningen til å stramme opp raden med glass, rette opp i coffee table-bøkene og så videre. Dersom du synes rengjøring er dørgende kjedelig, kan støvtørkingen kombineres med å ominnrede på skaphyllene og flytte rundt på ting. Det gjør dessuten at du ikke blir så vant til vitrineskapets innhold at du ikke lenger gleder deg over hvor fint det ser ut!

Sett favorittgjenstandene i øyehøyde, og pass ekstra godt på at denne hyllen er ryddig. Sannsynligheten er stor for at det er nettopp hit blikket søker seg når du ser på vitrineskapet.

Bruk pene esker, kurver eller bokser til å oppbevare mindre ting som servietter og bestikk, og plasser dem i nederste delen av skapet.

Store gjenstander bør også stå nederst i vitrineskapet, slik at de ikke blir for dominerende i forhold til andre ting. For eksempel kan glassvasene stå på hyllen under vinglassene.

Unngå emballasje i vitrineskapet – flytt heller papirservietter eller stearinlys over i en flettet kurv eller lignende.

En grønn plante kan skape mer liv i vitrineskapet, så sant den ikke er for stor. Husk da å vanne den jevnlig og fjerne blader som faller av.

Hos Bohus finner du mange vitrineskap i ulike interiørstiler, størrelser og materialer. Spør gjerne om veiledning i en av våre varehus dersom du er usikker på hvilket som vil passe best hjemme hos deg. Våre medarbeidere har lang erfaring med innredning og hjelper deg gjerne med å ta et valg.

 

Shop the look