Gå til hovedinnhold

6 smarte løsninger for å få orden i hjemmet

Med mange familiemedlemmer kan det fort bli mye rot i hjemmet. Vi viser deg seks smarte løsninger som kan gi deg oversikt i kaoset.

Tråkker du deg gjennom et hav av sko for å komme gjennom entreen, finner yndlingsgenseren nederst i en haug av rene klær som har ramlet ut av garderoben, og gjennomsøker kjøkkenskuffene på jakt etter de fine tøyserviettene som du vet ligger et eller annet sted – men hvor?

Ta det helt med ro, dette kan vi få orden på. Gode oppbevaringsløsninger hjelper deg langt på vei, og her er noen høyst praktiske tips for smart oppbevaring som vi håper kan gjøre at hverdagen kan brukes til mer interessante ting enn å rydde målløst rundt i rotehaugene.

1. Velg skuffer der du kan – og ha en plan for hva du skal fylle dem med

Enten det er nattbord, garderobeskap, sidebord, kommode eller skjenker: Velg den varianten med mest skuffer dersom du skal tenke smart oppbevaring. Når så det nye møbelet er vel installert hjemme hos deg, skal du bli enig med deg selv og resten av familien om hva skuffen(e) skal brukes til. Roteskuffer er noe man skal ha maks én av i hjemmet, resten skal du vite akkurat hva inneholder, slik at det er enkelt å finne det ved behov.

2. Finn de skjulte mulighetene under madrassen

Dette er en ingen hemmelighet, men det kan være at du likevel ikke har fått med deg denne godbiten: Mange av dagens sengemodeller kommer med lagringsplass under madrassen, enten i et hulrom som åpnes ved å løfte på madrassen, eller som skuffer i sokkelen. Bruk den ekstra lagringsplassen til ekstra puter og dyner – kanskje det er her vinter- og sommerdynene ligger når de ikke er i bruk? Dersom du bor veldig kompakt, kan selvsagt også andre ting lagres under madrassen: Rent sengetøy, håndklær, klesplagg... mulighetene er mange!

 

3. Bli opphengt

Knagger er plassbesparende lagringsmuligheter – helt supre å ha rundt om i hjemmet enten det er stort eller lite. Veggmonterte eller hengende over en dør, enkeltstående eller mange på rekke, en lav for de minste eller en høyt oppe for de tingene som skal være utilgjengelig for barna. Et miljøsmart tips er å ha en knaggrekke på soverommet til klær som fint kan brukes en dag til før de går i vaskemaskinen.

4. Planlegg garderoben

Vårt eget garderobesystem Z-Up kan skreddersys etter dine behov og tilpasses rommet det skal stå i. Det finnes en rekke valgmuligheter på tilbehørsfronten, fra integrerte skuffeseksjoner til skoreol og bukseholder. Plasser det som skal brukes ofte, lett tilgjengelig, mens klær og sko som ikke er i bruk kan lagres lengst opp i skapet.

5. Smått er godt

Det er lett å tenke store løsninger når det gjelder smart oppbevaring, men kurver, bokser og skrin er supre for å få oversikt over mindre gjenstander. Pene er de dessuten – se bare på utvalget vi har. Bruksområdene er uendelige: Legg fjernkontrollene i en liten boks på stuebordet, fyll en romslig kurv med lune pledd og myke puter som står klar ved sofaen, oppbevar sminken din lett tilgjengelig i et glasskrin, eller putt panteflaskene i en kurv som også kan brukes som handlenett.

 

6. Unngå skokaoset

Det der med å skritte over familiens sko i entreen blir kjedelig i lengden. Det går selvsagt an å sette dem pent på rekke og rad langs veggen, men en gjennomsnittlig norsk familie har såpass mange sko at den raden fort vil strekker seg gjennom flere rom.

Løsningen er skoskap! Vi sender varme tanker til vedkommende som en gang i tiden fant opp dette møbelet. Skoskap gjør det mulig å ha oversikt over skoene og holder gangen ryddig. Eller ryddigere, da – fotballer, bager og skolesekker har uansett en tendens til å fylle opp gulvplassen...

Hos Bohus finner du skoskap i ulike stiler og utforminger. Velg gjerne en variant med litt dybde slik at det er plass til flere innsatser og dermed flere par sko.