Gå til hovedinnhold

7 tips til bryllupsgaver

Skal du i bryllup i sommer? Å kjøpe den perfekte bryllupsgaven kan være krevende, vi gir deg våre beste tips!

Når vi er invitert til bryllup vil vi alle imponere med en unik bryllupsgave som bruden og brudgommen virkelig setter pris på.

Bryllupsgaver til nære og fjerne relasjoner

Din relasjon til brudeparet har stor betydning for hvilken gave du gir. Står du brudeparet nær, vil en større og mer personlig gave være mer naturlig, mens bryllupsgave til en fjern slektning eller en perifer venninne gjerne kan være enklere. Da er det kanskje like greit å følge ønskelisten.

Man kan føle at å kjøpe noe fra ønskelisten er kjedelig og upersonlig, men husk at dette er noe brudeparet virkelig ønsker seg og håper de får. Selvfølgelig er det mulig å gi en gave som ikke står på listen. Kanskje finner du noe brudeparet ikke engang visste at de ønsket seg. Da gjør gaven ekstra inntrykk.

1. Pengegave

Mange par ønsker seg penger til bryllupsreise, til å selv kjøpe det de trenger eller rett og slett for å ha litt penger til overs etter et dyrt bryllup. En konvolutt med penger kan derimot fort bli svært upersonlig. Med noen enkle grep kan du gjøre pengegaven mer personlig og vise at gaven er gjennomtenkt. Du kan for eksempel lage et fint kort og skriv en liste med forslag til hva brudeparet kan bruke pengene på. Her er det bare kreativiteten som setter grensene.

2. Opplevelser

Hvis du er usikker på hva du skal kjøpe, eller ikke vil kjøpe noe fra ønskelisten, kan du gå for å glede brudeparet med en opplevelse. Å få en opplevelse er noe litt annerledes og gøy når roen har senket seg etter bryllupet og en eventuell bryllupsreise. Da kan paret ta i bruk gaven og kose seg lenge etter bryllupet!

Hva er det de nygifte liker å gjøre sammen? Hvilke interesser har de? Velg aktiviteter du vet de vil like! Er de glad i å lage mat, vil et kokkekurs være midt i blinken. Er de aktive og sporty, ja, da kan en tur i en klatrepark vær den perfekte opplevelsen. Har de en felles favorittartist, er kanskje billetter til neste konsert den perfekte bryllupsgaven.

3. Personlige gaver

De mest verdifulle gavene er ikke nødvendigvis de som har kostet mest penger. Personlige gaver som viser omtanke er minst like fine å få. Hva med å lage et fotoalbum med deres beste minner? Nå som færre og færre printer bildene sine er det ekstra stas å få bilder i fysisk form.

Du kan også gi kunst eller et bilde du vet passer brudeparets interiørstil. Et dekorativt bilde som for eksempel vårt BLACK FLOWER Glassbilde er en fin bryllupsgave til noen som har et moderne og stilrent hjem.

4. Blomster

Blomster ja, ikke bare én bukett, men flere! Hvorfor ikke blomstre den nye hverdagen til de nygifte med blomster hver uke? Eventuelt hver måned? Nye, friske blomster på døren en gang i måneden, i ett år høres helt fantastisk ut. Hvor mange buketter du kjøper velger du selvsagt selv, men spre leveransen litt utover. Hvis du vil gjøre gaven enda friskere kan du bestille kort til hver levering hvor du skriver morsomme tips om ekteskapet.

5. Bidra til bryllupsreisen

Vet du hvor brudeparet har valgt å reise etter bryllupet? En utrolig fin og omtenksom gave er å gi de nygifte en gave de kan bruke på reisen. En opplevelse eller aktivitet de ellers kanskje ikke ville bestilt vil gjøre bryllupsreisen ekstra unik. Hva du kan gi kommer selvsagt helt an på hvor brudeparet har bestilt bryllupsreisen sin. Aktiviteter kan være vinsmaking, helikoptertur, en dag på spa, massasje, båttur, vannscooter eller treretters på en fin restaurant.

6. Interiør og servise til hjemmet

Gi brudeparets hjem et stilløft med noe lekkert interiør. Du kan gi en eller flere ting som matcher hverandre, alt ettersom hvor stor gave du ønsker å gi. Det kan være en stilig lykt som kan brukes til kubbelys eller som en vase. Eller om du bare trenger en liten gave, så er telysholdere eller en vase perfekt om du ikke kjenner brudeparet så godt. Servise er en klassisk bryllupsgave som alltid fungerer bra. Har ikke brudeparet et spesifikt servise på ønskelisten sin, kan Halvor Bakke sitt servise Lerk være et godt alternativ. Det har et stilrent og trendy uttrykk, som vil passe godt i de fleste hjem. Et sett med vanlige tallerkener og dype tallerkener er en bryllupsgave som vil bli satt pris på i mange år. Samtidig er det også en bra spleisegave. Hvis dere går flere sammen, kan dere kjøpe et fullt sett til brudeparet.

7. Myke bryllupsgaver

Myke bryllupsgaver kan være et kjærkomment tilskudd til gavebordet. Luksuriøst sengetøy i egyptisk bomull er hvernattsluksus som er helt perfekt for et nygift par. Et pledd er også en hyggelig bryllupsgave å gi. Pleddet kan brukes både i sofaen, over sengen, eller ute på kalde sommerkvelder. Perfekt til et hjemmekoselig hjem for brudeparet. Til slutt er et sett med myke og deilige håndklær en bryllupsgave som vil bli satt stor pris på.

Som du skjønner har du mange muligheter når du skal finne en bryllupsgave. Det viktigste er ikke hva du gir, men hvorfor du gir det. Gi en gave som du selv kunne tenke deg og som passer til brudeparets smak og interesser. Har du lyst til å gi bruden en liten oppmerksomhet også, kan du ta en titt på våre gavetips til henne. Eller kanskje du vil gi noe eget til brudgommen? Les våre gavetips til han.

Ta turen innom din nærmeste Bohus og finn akkurat den bryllupsgaven du er på jakt etter.