Gå til hovedinnhold

Årets fargekart i samarbeid med Nordsjö Idé og Design

For fjerde året på rad samarbeider Bohus og Nordsjö Idé & Design om å ta frem fargepaletter for det norske markedet. Se fargekartet for 2020/2021!

Nå trenger vi farger!

Denne gangen har bohusstylist, Marianne Stensrud i samarbeid med Nordsjö idé og design kun plukket ut fem farger. I en tid der mange sliter med at det er for mange valg, ønsker vi å forenkle uten å begrense. På denne måten vil vi hjelpe deg som skal pusse opp til å ta gode valg og fargevalg som varer, og som passer det nordiske lyset. Vi er inne i forandringens tid, og da trenger vi farger! På grunn av den spesielle situasjonen som har påvirket oss alle, er vi mye mer hjemme enn før. Mange har fått et nytt syn på hvordan vi ønsker å ha det hjemme - både når det gjelder innredning, men også hvilke farger vi ønsker å omgi oss med. Vær personlig i dine fargevalg, da vil du trives mye bedre!

— Vårt mål er at du enkelt skal kunne skape en helhet i boligen, og at det skal være lett å velge farger og møbler for et unikt og personlige hjem som står seg over tid. Lykke til! Hilsen Marianne Stensrud, stylist i Bohus og Birgit Torkildsby på vegne av Nordsjö Idé & Design.

Moderne toner

Rustikk gul er en av de mest trendy fargene akkurat nå, men vil likevel være et varig fargevalg siden vi er helt i starten av å ta gultoner tilbake som veggfarge. Fargen gjør seg som blikkfang i et rom, og kan brukes for å fremheve en vegg eller en del av rommet. Rustikk gul kan også brukes i taket – for eksempel i en liten gang for en overraskende og personlig velkomst!

Nordisk lysrosa er et godt alternativ for deg som vil videre fra nøytrale farger som beige og grått. Fargen gjør seg selvsagt ypperlig om du har en klassisk eller romantisk stil, men er også veldig spennende i stramme og moderne boliger; da vil den myke opp og skape god atmosfære, og samtidig være en tøff og litt vågal kontrast. I tillegg til å være en god veggfarge, er Nordisk lysrosa også veldig godt egnet som takfarge.

Veggfarge: Nordisk lysrosa.

Veggfarge: Rustikk gul. Takfarge: Nordisk lysrosa.

Mørk og karakteristisk

Leter du etter den perfekte mørke veggfargen for et spennende uttrykk, er Nordisk mørkblå fargen for deg! Visste du at ved å velge en mørk farge til veggene i et rom, så opplever mange at de får en økt romfølelse? Dette er fordi veggene er mer synlige og "tilstede" i rommet enn om du maler dem lyse. Nordisk mørkblå kan brukes som en sofistikert bakgrunn for møbler i nøytrale farger, men den er også en ypperlig bakgrunnsfarge som får detaljer i spenstige farger til å komme tydelig frem. Prøv det ut selv, og se den spennende effekten.

Veggfarge: Nordisk mørkblå

Naturen kaller

Naturens egen fargepalett er alltid trygge fargevalg som kan gi deg følelsen av skogens ro hjemme hos deg selv. Grønntoner fra skog og grønne enger, blåtoner fra himmel og hav, og beigetoner fra sanden vil de fleste være fortrolige med, og føle seg hjemme i, fordi vi er så vant til å se disse fargene ute i naturen. Og i denne forandringens tid har nettopp det å ta seg en tur ut i naturen for mange blitt en større og mer naturlig del av dagliglivet, som gir både økt livskvalitet og ro i sjel og sinn. Ta med deg denne følelsen hjem ved å fargesette veggene med Klassisk brunbeige og Nordisk grågrønn. 

Veggfarge: Klassisk brunbeige

Veggfarge: Klassisk brunbeige

Veggfarge: Nordisk grågrønn.