Gå til hovedinnhold

Adventspynt skaper den rette julestemningen

Nedtellingen til julaften skaper både spenning, forventning og stemning, og det er mange måter å skape en god adventstid på med både enkel og kreativ adventspynt.

 

En adventsstake i en eller annen form er et must. Det å tenne et lys hver søndag i advent er en hyggelig tradisjon og en fin måte å telle ned til julaften på. Ekstra hyggelig blir det med en adventsstake som er en liten dekorasjon i seg selv, med lys som kan stå like fint gjennom førjulstiden og selve julen. Du kan lage din egen krans med for eksempel tørkede blomster, granbar og lyslenker, eller du kan kjøpe en fiks ferdig adventsstake med plass til fire lys.

Julekalender og adventspynt for både store og små

En julekalender, eller pakkekalender, har for mange blitt et midtpunkt i adventstiden, både for store og små. Det holder ikke lenger med en gammeldags julekalender med 24 luker som skjulte små julemotiver.

Lag en pakkekalender med lyslenke, tråd, klyper og små poser som du kan fylle med det barna eller din kjære måtte ønske. Du kan også henge opp en linduk eller noe og henge pakkene i sikkerhetsnåler. Har du dårlig med veggplass, kan du for eksempel legge de små pakkene i en kurv. Husk at det er tanken bak som teller, enten du velger å fylle posene med noe godt å tygge på eller små interiørobjekter. Ønsker du en ferdig julekalender, så er en julekalender med duftlys et godt valg.

Pepperkakebaking hører også med til adventstiden

Adventspynt kan også være av spiselige ting, slik som pepperkakehus. Selv om du kanskje ikke baker alle syv slag til jul, er det vanskelig å komme unna pepperkakebaking. For mange er det en hyggelig tradisjon, hvor hele familien er med. Hva med å kombinere pepperkakebaking med julepyntverksted? Mens de små venter på at pepperkakene skal bli ferdige, kan de lage egen pynt og dekor som fyller hjemmet med god julestemning, samtidig som det er med på å forkorte ventetiden til selve julaften.

Trenger du inspirasjon til adventspynt eller pakkekalender, er du alltid velkommen innom din nærmeste Bohus for å se vårt store utvalg av ting som gir deg den rette julestemningen.