Gå til hovedinnhold

Annas Bülows vakre univers

Anna Bülow er en svensk kunstner som bor og arbeider i Norge. Hun kom til Oslo i 1999, og arbeidet de første årene som grafisk designer. De to siste årene har hun vært kunstner på heltid. Hun lager tegninger og trykk i en blanding av tradisjonelle og nye digitale verktøy. Anna arbeider både med blyant og kullstift, og maler, som et grunnlag for bildene. Deretter arbeider hun digitalt med bildene før de ferdigstilles.

07.12.2017

 

Annas kunst høster lovord over hele verden, og arbeidene hennes er representert i utvalgte interiør- og designbutikker og i gallerier. Bildene er ofte brukt i prosjekter med kjente interiørdesignere og stylister. Med sitt elegante og følsomme kunstneriske uttrykk treffer verkene hennes tilskuerne rett i hjertet.

 Anna Bülow tegner i atelieret sitt i Rælingen. Hun finner inspirasjon til å skape i det evige spørsmålet om livet. Arbeidene hennes er fulle av symboler, og hvert bilde både skjuler og åpenbarer flere lag med historier.

 

Anna inspireres først og fremst av livet, på godt og vondt; av det feminine og av mennesker i bevegelse, av menneskets sårbarhet, og av personlige opplevelser.

Annas kunst er historier fra alt det vi ikke klarer å glemme i livene våre, og bildene hennes har en terapeutisk virkning på tilskueren som kjenner seg igjen i de følsomme uttrykkene i bildene.

– Jeg bruker mye symboler i bildene mine, og tegningene mine rommer lag på lag med historier fra mitt eget liv: Øyeblikk jeg trenger å huske. Øyeblikk jeg ikke kan glemme.

Annas kunst er både figurativ og abstrakt på samme tid. Kombinasjonen av det figurative og abstrakte gir arbeidene hennes et moderne men allikevel tidløst preg.    – Jeg skreller av lag på lag før jeg er fornøyd med det endelige bildet. Resultatet skal være enkelt, uttrykksfullt, og sant for meg.

I tegneprosessen. – Skjønnheten jeg søker i bildene mine har ingenting å gjøre med dagens jakt på å passe inn i en bestemt form. Ansiktene mine er kun verktøy for kommunikasjon, balanse og innhold.

 

Anna begynte tidlig å tegne, og var som aller lykkeligst når hun fikk holde på med tegningen i barndommen. – Jeg elsket både tegning og maling, design og form. På skolen var jeg jenta som tegnet i alle matte- og skrivebøkene, og som elsket form og farge. Jeg bærer Sverige med meg i sjelen, og er nok påvirket av det svenske landskapet og naturen i bildene mine. Jeg er også påvirket av interiøret i min fars hjem, der var det ren design og ikke for mange sterke farger. Slik er det også i mine bilder, jeg tegner i svart/hvitt og med en diskré fargebruk. Det er uttrykkene som er viktigst, jeg legger mye av meg selv i arbeidene mine, og det trengs ikke sterke farger for å få følelsene fram i bildene.

 

Spennende samarbeid med Bohus

Fra høsten 2017 er Anna Bülow representert hos Bohus. Hun har laget 5 vakre limited edition kunst-trykk eksklusivt for Bohus som kommer i salg i alle de 60 filialene i Norge.

-Jeg er veldig glad for å få muligheten til å presentere kunsten min hos Bohus, sier Anna. – Dette samarbeidet betyr mye for meg. Etter hvert vil jeg lage flere bilder som kommer i salg fortløpende gjennom sesongene. At kunsten min blir spredd både i Norge og i utlandet er veldig spennende.

Anna er glad i den lyse og nordiske interiørstilen. Bohus sitt nordiske konsept retter seg mot en yngre målgruppe hvor de sarte, duse og uttrykksfulle bildene til Anna Bülow passer godt inn i.

 

Innramming og papir

Anna mener at kjøperen kan være kreativ selv i forhold til innrammingen og opphenget av bildene hennes og kunst i alminnelighet. Velg ramme eller bildelist, og heng bildet opp slik du selv føler at det blir fint.

Bildene trykkes på et designpapir fra den svenske papirprodusenten Lessebo bruk som er kjent for sin miljøprofil, de trykkes og pakkes kortreist i Oslo og Akershus.

 

De første 5 limited edition-kunsttrykkene laget for Bohus

 

Dypet

 

 

Håp

 

 

 

Rebell

 

 

Drømmeren

 

 

Motlys