Gå til hovedinnhold

Babyrom – slik innreder du babyrommet

Det er mye vi ser frem til i livet, men det er neppe noe som fyller oss med mer glede og forventning enn å få en baby. Og ventetiden bruker vi gjerne på å gjøre babyrommet klart – ingenting er overlatt til tilfeldighetene. En god start på livet er viktig, og bare det beste for babyen vår er godt nok.

Mange tenker kanskje at det å innrede et babyrom er en stor og vanskelig oppgave, men det er ikke så mye som skal til før du har gjort alt klart. Likevel er det noe du må ha, mens mye annet kan du skaffe deg etter hvert. Planlegger du litt og har disse tingene på plass på babyrommet, har du det du trenger når familiens nye midtpunkt kommer hjem

Sprinkelseng og madrass

Når den lille sover søtt, gjør mamma og pappa det også – derfor er en babyseng kanskje det viktigste du kjøper til babyrommet. Et nyfødt barn kan nemlig sove inntil 20 timer i døgnet, og da er det viktig å ligge godt. Babysengen skal være stabil og ikke for stor – de er jo vant til å være i mammas mage, og det føles tryggere når det er litt trangere.

Vær også nøye når du skal velge madrass. Den bør være Oeko-tex-merket, ha god luftsirkulasjon og trekket må være enkelt å ta av og på når det skal vaskes. Madrasser bør heller ikke gå i arv – ny baby betyr ny madrass.

Sprinkelseng når barnet blir større

Når babysengen blir for liten er det smart med en sprinkelseng, og da gjerne en som kan endres i takt med at barnet ditt vokser. Da behøver du ikke å kjøpe ny hver gang poden har strukket seg noen centimeter. For er det en ting vi kan love, så er det at babyer kan vokse fort.

Å ha flere sengesett er alltid lurt, da det kan skje små uhell i sengen. Velg sengetøy til baby og barn med farger, da de liker å ha noe spennende å hvile øynene på.

Et mykt teppe

Før babyen lærer å krabbe og gå, tilbringes mye av tiden til lek og pludring på gulvet. Da er det deilig for både den lille og dere foreldre at leken gjøres på mykest mulig måte. Et barneteppe bør derfor være tykt og luftig, og tåle lek og søl. Gå gjerne for farger her også, og dyremotiv er alltid populært – spesielt når babyen begynner å snakke

Lenestol til babyrom

Noe som kan være lett å glemme, er at mamma og pappa også skal sitte godt både under amming og lesestunder. En deilig lenestol er i så måte en god og bokstavelig talt avslappende investering. Velg gjerne en recliner, så kan du unne deg en velfortjent formiddagslur sammen med babyen din.

Kommode til oppbevaring

Med en snasen kommode får du ikke bare plass til babytøyet. Den gjør babyrommet ryddigere, for her kan du også putte leker, sengesett, boken du leser for babyen og mange andre småting. Store, gode skuffer er et must, slik at du får rask oversikt.

Hos Bohus får du kommoder som passer like godt på babyrommet som på ungdomsrommet – det gjør at du kan beholde oppbevaringsmøblene mens den lille vokser opp.

Pyntepute og leselys

Det er de små detaljene som setter prikken over i-en på et babyrom som er funksjonelt for både små og store.

Med en baby blir det mange løft i løpet av en dag, og etter hvert kan du kanskje kjenne at det murrer litt i ryggen. Det kan derfor være lurt å støtte opp litt ekstra, gjerne med en flott pyntepute.

Og du – ikke glem leselyset! Denne supre bordlampen gjør at du får godt lys, samtidig som den kan vinkles og ikke blender barnet.

Kom til Bohus og få inspirasjon til babyrommet – hos oss får du alt barnet ditt trenger for å få en trygg start på livet. Dersom du ønsker kan du kjøpe senger, leker, kommoder, lamper og masse annet fint i samme serie, slik at du får et gjennomført og stilig babyrom.