Gå til hovedinnhold

Beige vegger – lyst og lunt

Beige vegger skaper et lunt og harmonisk bakteppe for både møbler og interiør. Bli inspirert til å skape vakre rom i beige!

 

Når du ønsker det lyst og luftig, men vil unngå hvitt, er beige den perfekte fargen på veggene. Forskjellige nyanser av beige gir et rent og eksklusivt uttrykk, og en lun og rolig følelse. Da er det kanskje ikke så rart at fargen har blitt populær i norske hjem. Det er heller ikke vanskelig å lykkes med beige vegger – vi viser deg hvordan.

Beige endrer karakter etter lyset

Beige vegger er ikke bare beige. Beige kan være både varm og kald, alt ettersom hvilke andre farger som ligger til grunn. Den kan være en perfekt blanding av beige og grå, det som kalles greige, eller den kan gå mot varme farger som rødt og brunt eller kaldere farger som blått. De beige veggene vil dessuten endre både varm og kald karakter etter lyset.

Beige vegger passer godt sammen med andre lyse og støvete nyanser, men du kan gjerne skape dynamikk med små innslag av sterkere farger. Du kan også kombinere ulike beigetoner i interiøret – variasjonene vil skape en fin harmoni.

Interiør til beige vegger

Har du beige vegger i stua, er en beige sofa et naturlig og fint tilskudd som skaper en naturlig flyt mellom vegg og møbel. Hvis du har plass må du gjerne velge en litt stor sofa med tidløst design, slik at den blir like fin å se på som å sitte i. Møbler i klassisk heltre eik gir en varm og naturlig farge som kan bli lekker mot en beige veggfarge. Et hvitbeiset skap gir i tillegg et moderne nordisk uttrykk.

Komplementer med beige detaljer i rommet, som en beige vegglampe. Velg en med blank overflate, så får du i tillegg en kontrast til matte vegger. Med beige fløyelsgardiner som henger tung og mykt, tilfører du et snev av luksus i ethvert rom. Pynt med store pampasstrå i en vase på gulvet, en hylle eller på bordet. Du kan selv bestemme lengden ved å klippe av stilken.

Skap følelsen av beige vegger

Hvis du ikke har beige vegger og ikke vil male, kan du oppnå den samme lune følelsen med bilder i ulike beigetoner. Kombiner flere bilder for en variert stil og et kreativt uttrykk, som et bilde med nydelig naturmotiv trykket på canvas eller et kunsttrykk i beige nyanser. Heng gjerne opp noe eksotisk og mønstret veggdekor som skaper enda et spennende blikkfang på veggen.

Et eller flere speil gjør seg i alle rom fordi det gir en større romfølelse. Heng gjerne opp et speil med beige eller naturfargede detaljer, som i tillegg vil reflektere lyset og de beige bildene eller veggene.

Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg med å finne møbler og interiør som passer til beige vegger.