Gå til hovedinnhold

Belysning bad – velg riktig lys på badet

Gi badet det lyset det fortjener med riktig belysning på badet.

God belysning på badet er viktig. På morgenen ønsker vi godt lys for å våkne og gjennomføre morgenrutinen foran speilet. På kvelden er badet et sted for velvære og avslapning, og da vil vi gjerne ha en mer dempet og koselig belysning. Med ulike behov for lys, setter det krav til hvordan vi belyser badet. Her hjelper vi deg å lyssette badet best mulig

Naturlig og god belysning på badet

På badet er det best med et så naturlig og realistisk lys som mulig. Det gjør det lettere å sminke og barbere seg. For å sikre godt lys på badet er det viktig med en god taklampe, som gir rikelig med lys fra der den henger. Derfor er det lurt å plassere den midt i rommet, for å spre lyset på best mulig måte. Vegglamper er også hendig på badet og du kan gjerne henge vegglamper ved siden av speil, eller ved døra for å ramme inn et enkelt område. Ved speilet på badet trenger vi ekstra godt lys. Plasser en lyskilde over speilet for å få mest mulig direkte lys.

Spotter er en fin løsning om du ønsker en mer fleksibel lyssetting. Med spotter kan du selv bestemme hvilken retning lysene skal peke, og slik justere lyset etter ønske og behov. For å utnytte belysningen på badet mest mulig, kan store speil på badet gjøre susen. Speil reflekterer både det naturlige lyset som kommer inn gjennom vinduet og det kunstige lyset fra lampene i rommet. Det gjør at badet føles lysere og større.

Stemningsfull belysning på badet

Når du har installert god og naturlig belysning på badet er det tid for å sørge for at det også blir et rom for avslapping og kos. Badet er tross alt ikke bare et sted for å gjøre seg klar til en ny dag, det er også et sted for å slappe helt av og få litt egentid etter en lang dag. Da er det godt å kunne dempe lyset og skape en lun og koselig stemning.

Med noen enkle grep kan du forvandle badet om til ditt private spa. Levende lys er en selvfølge når du skal ha spakveld hjemme. Vær raus når du setter ut levende lys. På vasken kan du gjerne ha et duftlys, mens du kan supplere med kubbelys rundt om på badet for en varm og god følelse. Nå er det bare å legge seg i badekaret, nyte stillheten og slappe helt av.

Med god belysning på badet blir både morgenstellet og kveldsrutinen litt lysere og lettere. Hos Bohus finner du et stort utvalg av belysning til badet. Kom innom din nærmeste Bohus – vi hjelper deg å finne riktig belysning til badet ditt.