Gå til hovedinnhold

Belysning soverom – slik velger du riktig lys på soverommet

Ønsket om belysning på soverommet er svært individuelt. Mens noen helt vil ha en dunkel belysning med for eksempel bare nattbordslamper, vil andre ha rikelig med lys til både å lese på sengen og finne klær i klesskapet.

Før du kjøper lamper til soverommet, bør du derfor tenke på hva du bruker rommet til og hvor mye lys du trenger. Pleier du for eksempel å lese på senga? Synes du det er vanskelig å se forskjell på fargene på plaggene i klesskapet? Mange har generelt for lite lys på soverommet, eller for få lyskilder. Det finnes ingen lampe som alene kan løse alle behovene for lys.

God grunnbelysning på soverommet er viktig

Med en taklampe eller en takpendel får du en jevn og fin grunnbelysning spredt rundt i rommet. Unngå å plassere taklampen rett over senga, slik at du kan ha lyset på uten at du får direkte lys på senga.

Men du trenger flere lyskilder på soverommet for å få en optimal belysning. En gulvlampe kan være et smart valg. Den lyser godt opp i et hjørne, samtidig som lyset sprer seg videre ut i rommet. En gulvlampe gir deg også et mer indirekte lys enn en taklampe.

Har du nattbord, er en nattbordslampe et must for mange. Dersom du ikke har et nattbord, eller hvis nattbordet er så lite at du ikke har plass til en bordlampe, er en vegglampe over senga den perfekte løsningen. Dette gir et godt leselys. Du slipper dessuten å reise deg opp for å slå av lyset når du er ferdig med å lese for kvelden og skal legge deg for å sove, som du ofte må gjøre når du skal slå av en taklampe eller gulvlampe.

Riktig belysning på soverommet skaper god stemning

Soverommet er et sted du skal trives uansett når på døgnet det måtte være. Ved å velge riktig belysning på soverommet, kan du enklere skape den gode stemningen du fortjener på soverommet ditt.

Levende lys skaper god stemning i alle rom, også på soverommet. Plasser gjerne flere kubbelys sammen i ulike høyder for en fin effekt. Hvis du i tillegg plasserer levende lys foran et speil, vil speilet reflektere lyset ut i rommet.

Ta turen innom din nærmeste Bohus for inspirasjon til hvordan du kan kombinere flere lyskilder slik at du får riktig lys på soverommet. Vi har et godt utvalg av både taklamper, gulvlamper, vegglamper og bordlamper til soverom.