Gå til hovedinnhold

Belysning stue

Belysning i stuen er mer enn en lekker lampe – lyset skaper stemningen i rommet. 

 

Lys og lamper legger grunnlaget for belysningen i stuen, men det er også vakre objekter som kan gi stuen din et stilløft. Her hjelper vi deg å ta bevisste valg når du skal kjøpe ny lampe.

Skap stemningsfulle øyeblikk

Belysning kommer i mange varianter og med en kombinasjonen av gulvlamper, vegglamper, taklamper og bordlamper, i samspill med levende lys, skaper du akkurat den stemningen du ønsker i stuen. På dagtid ønsker vi som oftest at det skal være mest mulig naturlig lys, og vinduer spiller en sentral rolle. For å jevne ut lyset inne vil en god taklampe være ideelt. Om du velger flere spotlights innfelt i taket eller en stor lampe kommer an på hvilken stil du ønsker. Senere på dagen kan det være ønskelig å dempe belysningen i stuen for å skape en koselig stemning. Det gjør du enkelt med lys som kan dimmes. Slik kan den elektriske belysningen være en støttespiller til levende lys som gir en mer lun og hjemmekoselig stemning. Perfekt til middagsselskap og romantiske kvelder.

Hvor du plasserer belysningen er også viktig. Tenk ut hvor lyset treffer og og hva du ønsker det skal lyse opp. Har du en lenestol du liker å sitte å lese i, vil en gulvlampe ved siden av stolen gi godt leselys. En gulvlampe kan også flyttes etter behov, om du trenger lys et annet sted i rommet. En feilplassert lampe kan være til stor sjenanse. For eksempel vil en lampe som er plassert rett over sofaen gi for skarpt lys for de som sitter i sofaen. Da er det bedre med en lampe som henger over spisestuebordet eller en bordlampe på et sidebord. Pass også på at du ikke plassere belysningen slik at det gir gjenskinn i TVen

Oppgrader hjemmet med ny belysning i stuen

Med nye lamper og belysning i stuen kan du forandre uttrykket og stemningen i stuen. Velger du lamper fra samme serie skaper du et helhetlig uttrykk i stuen. Det er også fullt mulig å mikse og matche ulike lamper og stiler for et særegent uttrykk. Du kan for eksempel kombinere en dekadent lysekrone med et moderne interiør og lamper. Lysekronen vil stå i kontrast til de moderne omgivelsene og virkelig skinne. Med lamper kan du også være litt mer vågal i valget. Ikke vær redd for å velge lampe som skiller seg ut. Det er en fin mulighet til å tilføre stuen din personlighet og særpreg.

Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av belysning til stuen. Vi hjelper deg å finne den belysningen som passer stuen og stilen din.