Gå til hovedinnhold

Belysning til barnerom

Det er flere aspekter du bør ta hensyn til når du skal velge belysning til barnerommet. Uavhengig av barnets alder, er barnerommet et rom for flere ulike aktiviteter som krever ulik belysning.

Det finnes ingen lampe som alene dekker behovet for lys på barnerommet. Du bør derfor ha flere lyskilder, slik at barnet får tilstrekkelig lys, enten hun eller han skal gjøre lekser, tegne, spille eller leke.

Grunnbelysningen på barnerommet er viktig

En god generell grunnbelysning på barnerommet er viktig for både lek og rengjøring. Med en taklampe får du en jevn og god grunnbelysning i hele rommet, men du trenger likevel flere lyskilder. Velger du spotter i taket, kan du enkelt styre lyset dit du vil. For eksempel mot et område i rommet hvor barnet ofte leker.

Mange barn, og særlig de minste, er ikke så glade i å sove i mørket. Dette kan du løse med en vegglampe som lyser opp mørke hjørner og gjør de mindre skumle. En nattbordslampe er kjekt å ha for lesing av nattahistorier på sengekanten. Husk at for barn kan en lampe være mye mer enn bare en lampe. Hos oss finner du et godt utvalg av bordlamper som passer perfekt til barnerommet og som gir godt lys på skrivepulten, noe som er viktig med tanke på lekser. Vi har lamper formet som en ball, eller for eksempel lamper som er formet som forskjellige dyr. Hvorfor ikke velge bordlampe som er formet som en kanin?

Dersom barnet har køyeseng på rommet, er det viktig å huske belysningen i overkøya også. En vegghengt lampe over senga er perfekt til dette.

Bruk gjerne ledlys på barnerommet

Et godt tips er å bruke LED-pærer i lamper som du plasserer på barnerommet. Da sparer du ikke bare strøm, men de blir heller ikke så varme som vanlige lyspærer. Da unngår du at barnet brenner seg hvis hun eller han blir fristet til å ta på den. Noe som fort kan skje. Barn er som kjent veldig nysgjerrige. I tillegg tåler LED-pærer å bli slått av og på langt flere ganger enn vanlige lyspærer.

Stikk gjerne innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om hvordan du får en optimal belysning på barnerommet hjemme. Kanskje får du også inspirasjon til hvordan du kan gjøre barnerommet enda mer magisk.