Gå til hovedinnhold

Hvordan bruke fløyel hjemme? Vi har 4 tips!

Fløyel har virkelig kommet for å bli i trendbildet. Vi har 4 enkle grep du kan gjøre for å få det fantastiske stoffet inn i hjemmet ditt.

Fløyel er den perfekte kombinasjonen av komfort og luksus, og gjør umiddelbart ethvert rom mer stemningsfullt og hjemmekoselig. Samtidig uttrykker fløyel en eleganse og en lunhet få andre stoffer gjør.

Noe av det som gjør fløyel så unikt er måten det er produsert på. Det gir stoffet sin karakteristiske "lugg", som gir den skimrende effekten og flotte variasjonen i farger – alt ettersom hvor lyset treffer. Vi elsker dette taktile stoffet man virkelig ønsker å ta og kjenne på. Fløyel passer inn i enhver stil, enten du går all in eller bare bruker det på noen få detaljer i rommet.

1. Gå for en sofa i myk fløyel

På tide å bytte ut sofaen? Hvorfor ikke velge en ordentlig statement-sofa i myk fløyel? Det finnes ikke noe bedre enn å krype opp i en deilig, myk sofa etter en lang dag – og det blir ikke mykere enn en sofa i fløyel eller velour.

Mange forbinder fløyel med dype, mørke farger, men stoffet gjør seg like fint med litt lysere og lettere fargenyanser. Velg en knallfarge som står ut i rommet eller en dyp, dramatisk farge som virkelig innbyr til koselige stunder. En sofa i fløyel passer like godt til storfamilien som til deg som er mer opptatt av design.

Synes du det er vanskelig å ta et vellykket sofavalg? Vi hjelper deg med å finne riktig sofa til deg.

TIDSRIKTIG: Felton 19 2,5 seter i antrasitt gir stuen et klassisk og moderne preg. 

2. Frisk opp med puter

Hender det at du blir litt lei av stuen, soverommet eller kjøkkenet? Bytt ut putene! Det er noe av det enkleste du kan gjøre for et raskt stilskifte. Myke fløyelsputer i deilige farger frisker opp, og får rommet til å føles helt nytt.

Gå for ulike farger eller la putene gå ton-i-ton. Du kan også eksperimentere med matte og røffe tekstiler som står i kontrast til fløyelsputenes levende overflate. Lek deg også med størrelser og mønstre – her er det bare fantasien som setter grenser.

Her får du tips til hvordan du kan style pynteputer som en proff.

PLUKK OG MIKS: FRØYA putetrekk gjør det enkelt å fornye hjemmet. Velg en farge eller kombiner og lag din egen bukett.

3. Soveromsdetaljer i fløyel

Du trenger ikke bytte ut senga for å gi soverommet en make-over. Det er ofte enklere å male veggene, endre farge på tekstilene eller bytte ut nattbordet.

Fløyel er perfekt for å skape en lun og luksuriøs stemning på soverommet, enten det er i form av puter, en benk – eller hva med å bruke en puff i fløyel som nattbord? Gjerne med detaljer i gull. Det blir nemlig ikke mer luksuriøst enn kombinasjonen av fløyel og gull.

Det er ingen tvil om at innslag av fløyel vil gi en avslappende, vakker og komfortabel hotellfølelse. Du kan også bytte ut selve sengen med en i fløyel, eller velour – mer glamorøst blir det ikke! Det kan forresten aldri bli nok puter i sengen, og med puter i fløyel blir den ekstra innbydende.

FRISKE FARGER: Signature Collection seng kan friskes opp med tekstiler i friske farger. DAY benk i fløyel gjør soverommet ekstra spennende.

DAY puffen i fløyel passer fint som nattbord på soverommet. Velg mellom dyp grønn, tidsriktig rosa, grå og marineblå.

LEKKER: Ønsker du en ny og stilfull seng finnes det mange alternativer i fløyel fra Jensen. Se hvordan du skal velge, her.

4. Elegant hvilestol

Fløyel gir et sofistikert uttrykk, og er både klassisk og moderne på samme tid. Stoffet er også slitesterkt og holder seg lenge mykt mot huden. En lekker hvilestol i fløyel er enkel å kombinere med annet møblement. Den trenger nemlig ikke å ha samme design eller farge som resten. Så lenge du går for en stilren modell kan du ikke slå feil. Her får du tipsene til å velge hvilestolen som passer deg best.

Fløyel har et delikat preg som passer ekstra godt til hardere materialer som tre og metall. Vær derfor ikke redd for å blande hardt og mykt for å få frem kontrastene i interiøret.

STILREN: NORDIC ALEX hvilestol er en klassisk stol i grønn fløyel med svarte ben. For å tilpasse stolen ditt hjem kan du velge mellom 300 forskjellige stoffalternativer.

Ble du inspirert til å bruke fløyel hjemme? Ta turen innom din nærmeste Bohus og ta en titt på vårt utvalg av møbler og interiør i det fantastiske stoffet.