Gå til hovedinnhold

Runde speil gir rommet et nytt inntrykk

Et speil kan brukes til så mye mer enn bare å se sitt eget speilbilde i. Med et rundt speil kan du skape følelsen av et større rom, få mer lys og skape kontraster i hjemmet.

 

 

Runde speil er trendy, og det er ikke så rart. Runde speil gir hjemmet ditt et harmonisk og behagelig preg og står i kontrast til resten av hjemmets rette linjer. I tillegg kan det brukes til å gi rom en større romfølelse, være et dekorelement eller enkelt og greit bare henge over sofaen.

Gjør rom større med runde speil

Speil, speil på veggen der...hvilket rom er størst i landet her? Et speil kan kanskje ikke gjøre rommet større, men det kan skape følelsen av et større rom. Jo større speil, desto større blir også romfølelsen. Ved å plassere et rundt speil slik at det reflekterer lyset fra et vindu ut i rommet, får du mer naturlig lys i hjemmet. Det skaper dynamiske lysforhold og en harmonisk atmosfære i rommet. Et annet tips er å sette speilet skråstilt ned på gulvet slik at det reflekterer taket. Når et hvit tak reflekteres i speilet, gir det følelsen av et større og lysere rom.

 

Plassering, plassering, plassering

Hvor du plasserer det runde speilet kan utgjøre en stor forskjell. Et speil kan fint henge på en vegg for seg selv uten andre forstyrrende elementer rundt. Det er kanskje det beste om speilet skal brukes i kombinasjon med et sminkebord eller for å sjekke at skjorten sitter som den skal. Skal du derimot bruke speilet mest som veggdekorasjon kan det runde speilet for eksempel henge på en bildevegg og skape en fin kontrast til de firkantede bilderammene. Speilet kan også brukes som et levende bilde som alltid forandrer seg. Plasser det i et hjørne for å reflektere dine fineste malerier, eller ved et vindu som speiler været, vinden, årstidene og livet utenfor. Eller hva med å plassere flere runde speil i et hjørne? Slik vil speilene speile seg i hverandre og skape et dynamisk samspill som blir et kunstverk i seg selv.

Skap kontraster med et rundt speil

Med runde speil kan du skape en mykere atmosfære i rommet. Det bryter opp med hjemmets ellers vante former. Hyller, bilderammer, kommoder og skap har gjerne rette linjer og et rundt speil skaper en kontrast til de firkantede formene. Ønsker du enda mer kontrast kan du plassere et svart, rundt speil på en lys vegg. Det vil skape et nærmest grafisk uttrykk og gi hjemmet et spennende preg.

Et rundt speil er et allsidig interiørobjekt som kan brukes til så mangt. Vær kreativ og lek med hvor du henger speilet ditt. Slik gir du hjemmet ditt særpreg og gjør det unikt.

Se alle våre speil og finn det som passer ditt hjem og din stil. Ønsker du å se hvordan speilbildet ditt tar seg ut i et av våre speil, må du ta turen innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av runde speil.