Gå til hovedinnhold

Bohemsk interiør – avslappet og unikt

Liker du å blande farger, mønstre og teksturer i interiøret – uten å forholde deg til stilregler? Da kan bohemsk interiør være noe for deg.

Den bohemske stilen handler om å skape en avslappet og innbydende atmosfære, gjerne ispedd litt dype farger og kulturelle innslag. Et bohemsk interiør virker tilfeldig, er lekent, unikt og fullt av personlighet.

Stilen henter inspirasjon fra Østen og byr derfor på en eksotisk og lun atmosfære. Fargene er ofte mørke, supplert med varme jordfarger og friske kontrastfarger. Tunge møbler og luksuriøse stoffer som fløyel går igjen, og tilbehør av gull, kobber og messing tilfører varme og glød.

Bohemsk interiør med nordisk inspirasjon

Et bohemsk interiør kan beskrives som eklektisk, for her kan du fylle på med mer av alt.
Stilen er på mange måter det motsatte av en minimalistisk stil som preger mange av hjemmene i Skandinavia. Det gjør også at den bohemske stilen i skandinaviske hjem gjerne består av litt lysere farger og lettere tekstiler, men fremdeles med en god miks av mønstre og teksturer.

Bring naturen inn i form av materialer som tre, bambus, bomull og ull. Ikke glem store, grønne planter, som gir ekstra liv i ethvert interiør. Skap gjerne et miljø med en gruppe av vaser og potter i lyse jordtoner, som disse vakre keramikkvasene i fargene hvit, sand og grønn. Pottene kan stå som de er eller fylles med tørkede strå – den perfekte krysningen mellom den bohemske og nordiske stilen.

Stemning med levende lys

Dempet belysning passer godt inn i et bohemsk interiør, og en ekstra koselig stemning får du med levende lys. Sett ulike lysestaker og lyslykter sammen i grupper, gjerne i ulike høyder og størrelser.

Det er alltid fint å plassere en samling av lys på et elegant og luksuriøst lysfat i metall. Lykter i organiske former og med laserskåret mønster gir et vakkert lysspill. Halvor Bakke har designet to ulike sett med slike lyslykter, som med en metallglinsende innside sprer et varmt og lekkert lys. Settet med tre lyslykter er i ulike størrelser, mens settet med fire lyslykter har samme størrelse.

En telysholder i bronsefarget capiz er også et perfekt innslag i et bohemsk interiør. Capiz er en type skjell med delikat struktur og perlemoraktig skinn som reflekterer lyset på en helt unik måte. Andre alternativer er en bladformet lysestake i messing til lange stearinlys eller en bladformet telysestake du kan henge på veggen. Denne i antikk messing har også et orientalsk mønster – som skapt for den bohemske stilen.

Les mer om hvordan kontraster gjør hjemmet spennende

Sjarmen med bohemsk interiør

I et bohemsk interiør kan du gjerne blande klassiske og moderne møbler, og sette frem både arvegods og eksotiske gjenstander du har funnet på reiser opp gjennom årene. Gå for en tidløs sofa med rustikk uttrykk, som denne fra Weston-serien. Sofaen kommer blant annet i Ecohud, som gir en røff look og et vintage utseende.

Her kan du se Weston-sofaen i tre ulike interiørstiler

Pynt sofaen med lekre puter, som en i jordtoner med grafisk mønster, en offwhite pute i delikat stoff og en avlang, lys grå pute med skinndusker. Fullfør stilen med et deilig pledd i en matchende farge.

Et mykt gulvteppe er med på å ramme inn stuen, og bruk gjerne deler av gulvplassen til å dekorere med lykter – for enda mer kos og stemning. Velg for eksempel en stilren lykt i matt svart eller en mer naturlig bambuslykt med tauhank.

Her er det bare å leke seg med ulike materialer, mønstre, farger og teksturer. Og ting trenger ikke matche, det er nemlig noe av sjarmen med bohemsk innredning.

Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av møbler og interiør som kan passe inn i et bohemsk interiør.