Gå til hovedinnhold

Borddekking til konfirmasjonen

Når poden skal stå til konfirmasjon er det duket for stor fest for familie og venner. Gjør borddekkingen til konfirmasjonen ekstra spesiell med våre tips og triks.

 

Konfirmasjonsdagen er en stor dag for både barn, foreldre og ikke minst for besteforeldre. Det er en merkedag de fleste av oss har vært gjennom og vi kjenner godt følelsen konfirmanten sitter med der på enden av bordet. En spenning over livet som kommer, for maten som serveres, talene som kommer og ikke minst gavene som skal åpnes. Gjør stas på konfirmanten og imponer gjestene med en unik og spesiell borddekking.

Velg en hovedfarge for borddekking til konfirmasjonen

Først av alt er det smart å bestemme deg for en hovedfarge til borddekkingen. Kanskje konfirmanten selv ønsker å velge farge? Når dere har valgt en farge kan fargen danne grunnlaget for borddekkingen og andre farger på detaljer kan komplimentere og stå i kontrast til hovedfargen. Har dere for eksempel valgt blå som hovedfarge, vil gule detaljer komplimentere blåfargen godt. Det gir en mer unik borddekking til konfirmasjonen.

Duk til konfirmasjonsbordet

La duken være et lerret hvor detaljene til serviset og pynten på bordet kommer ekstra godt frem. Med en ensfarget duk i lin får bordet et luftig og naturlig preg som står godt til enhver borddekking.

Blomster på bordet

En borddekking til konfirmasjonen blir ekstra staselig med noen lekre blomster. Fordel små og store buketter eller enkle blomster utover bordet. Et par Dahlia silkeblomster er perfekte til konfirmasjonsbordet. De er svært naturtro i både form og farge, og kan gjenbrukes i etterkant

Plasser gjestene med omhu

Når bordet er dekket, er det tid for å plassere ut gjestene. Sett gjestene slik at de kjenner noen de sitter ved, men også gjerne med folk de ikke kjenner så godt for å bli kjent med flere. Passer du også på at borddekorasjonen er lav, får du et mer sosialt bord, siden alle kan snakke med hverandre over bordet. For å gjøre det ekstra komfortabelt for gjesten, kan du legge ut stolputer på stolene. Det vil gjestene sette pris på når konfirmasjonstalene blir i det lengste laget.

De små detaljene som løfter konfirmasjonsbordet

Det er de små detaljene som gir konfirmasjonsbordet særpreg. Med hjemmelagde bordkort får du automatisk en personlig stil på bordet. Levende lys er en selvfølge når du pynter bordet. Dekorasjoner med kubbelys er et fint alternativ til kandelaber, da det ikke skjermer for prat over bordet. Serviettringer er også fin bordpynt til konfirmasjonen. Det hever inntrykket og gir bordet en eksklusiv touch. Til slutt kan du gjerne pynte med noen mer personlige ting som blomster fra hagen eller sølvkoppen konfirmanten fikk til dåpen.

Når bordet er ferdig dekket og pyntet er det klart for den store dagen. Trenger du mer inspirasjon og hjelp? Kom innom din nærmeste Bohus. Vi hjelper deg med alt du måtte trenge til borddekking til konfirmasjonen.