Gå til hovedinnhold

Her er årets nye hagemøbler

Bambus, betong og mørke farger er noen av trendfavorittene.

01.03.2018

Utvalget av hagemøbler har aldri vært større enn i år. Nå finner du alt fra betong, aluminium og tre, til natur- og kunstflett. Lyst og mørkt, myke og harde materialer og flater sammen.

– Sett sammen din egen stil på tvers av kvaliteter og uttrykk. Det gir en spennende miks og et hav av muligheter, forteller Kjersti Glosli, kategoriansvarlig hage hos Bohus.

FAVORITTPLASSEN: Da er det bare å glede seg til sommeren og forhåpentligvis mange solfylte dager. Her sofa og stoler fra Signature Collection av Halvor Bakke i børstet kunstflett.

Nye materialkombinasjoner

Flettemøbler eller rottingmøbler har lenge vært svært populære. Nå etterspør stadig flere andre materialer og kvaliteter. Et godt eksempel er aluminiumsmøbler.

 – Dette gir et strammere uttrykk og en mer trendy look. Fordelen med både flett og aluminium er at begge kvalitetene er svært vedlikeholdsvennlige. Nå kommer det i tillegg mer og mer tekstil-flett, sier Glosli, og refererer til flettverket i det svært slitesterke materialet Regatta Rope.

 Dette har høy lys-ekthet og formstabilitet, slik at både fargen og fasongen holder seg så lenge du har møblene.

KLASSISK NORDISK DESIGN: En spennende og ny kombinasjon består av Regatta Rope, nydelig akasietre og industribetongen Super Stone, som sikrer en hardfør overflate. En must-have! CHAI spisebord, CHAI spisestol, CHAI benk, SOLAR sittepute, SOLAR hagepute og ROCKS telykt.

Lekre detaljer

Drømmer du om en sofagruppe med et lettere og nettere uttrykk til uteplassen, skal du se etter hagemøbler med aluminiumsramme

En kombinasjon vi vil se mer av fremover er nettopp en slik ramme satt sammen med ulike tresorter, for eksempel bambus.

– Da får du hagemøbler som leverer på stil, farger og nydelige tredetaljer.

BAMBUS: BALI modulsofa  har elementer av bambus kombinert med aluminiumsramme. TAMINA blomsterurner i betonggrå finnes i ulike størrelser. 

Fargetrender

De lyse og lette fargene er en klassisk og tidløs trend.

- Vi ser også at de mørke fargene er fremtredende. Dette gir en ekstra «edge» til hagemiljøet og tilfører noe nytt og spennende.

Uavhengig om du går for lyse eller mørke hagemøbler, spriter du disse enkelt opp med puter, tekstiler og annet hagetilbehør. Også her er det én tydelig innredningstrend i år:

– Store potter, rause bålpanner og høye oljelamper er ettertraktet, mens smånips er mindre aktuelt, mener Glosli.

Bålpannen skaper et naturlig samlingspunkt, mens tunge blomsterpotter i både lys og mørk betong er et stilsikkert valg til enhver uteplass. 

MODERNE OG TRADISJONELT: KENSINGTON gruppe (benk og bord kan også kjøpe separat), LODA lampeskjerm og PEARLY blomsterpotte.

Ta hagemøblene med inn

Uterommet har for lengst blitt en forlengelse av innemiljøet. Hagemøblene kunne like gjerne stått inne. I tillegg skal de være vedlikeholdsfrie og tåle både vær og vind.

– Skap ditt eget utemiljø slik du vil ha det. Når høsten kommer kan du ta med deg hagemøblene inn i stuen. En stilmessig selvfølgelighet!

Akkurat som med møbler til innendørsbruk, inneholder også årets hagemøbelkolleksjon mange flere elementer enn de tradisjonelle sofa- og spisegruppene.

Hengestolene har blitt et must. Symbolet på «ego-tid» med late dager og hygge. Det er også en tydelig etterspørsel etter solsenger som passer til hagemøblene man allerede har, sier Glosli.

BLAND ULIKE FARGER: FOGGIA hagesettet kan du velge stoler blant flere duse farger i ulike fasonger. Bland gjerne både farger og fasong for et mer spennende uttrykk. 

Fjorårets bestselger er tilbake

Hos Bohus var det spesielt én serie som utmerket seg på salgsstatistikken i fjor, en stram og elegant variant i aluminium.

– Bolzano ble utsolgt svært tidlig i 2016, og etterspørres allerede i år. Dette er en stilren og vedlikeholdsvennlig sofagruppe, sier Glosli og fortsetter:

– I år har vi utvidet serien med blant annet en solseng og sidebord. Alle delene leveres også i mørk grå og matt hvit.

FOLKEFAVORITTEN: BOLZANO-serien, som du også ser øverst i denne saken, ble raskt solgt ut i fjor. Her ser du BOLZANO sofasett, med to stoler og bord, BOLZANO solseng og MAJSA puff i lys naturfarge. 

Opptatt av interiør og innredning, og på jakt etter inspirasjon? Meld deg inn i Bohusklubben og få praktiske tips og råd, inspirasjonsartikler og ekstra gode kampanjetilbud før alle andre!

Vil du gjøre et godt kjøp, besøk våre kampanjesider. Her finner du mange produkter innen ulike kategorier som akkurat nå har ekstra hyggelige priser.