Gå til hovedinnhold

10 gode grunner til å ikke forlate dobbeltsengen

Hvorfor stå opp når du kan ligge litt lengre i din dobbeltseng? Vi synes absolutt bjørnen går foran med et godt eksempel ved å gå i hi på vinterstid. Selv vil vi imidlertid oppgradere hiet til en dobbeltseng som gjør det komfortabelt å tilbringe uforskammet mange timer til sengs. Selv trenger vi ingen unnskyldninger, men her er vår gave til deg: 10 gode grunner til ikke å forlate dobbeltsengen!

 

1. Hold varmen i din dobbeltseng

Ja, den første grunnen er vel innlysende: Det er så gruelig kaldt og ubehagelig å sette føttene ned på gulvet etter at de har fått hvile under en lun dyne hele natten. Det ville være ondskapsfullt å utsette våre (eneste) undersåtter for en slik behandling. Nei, vi kryper heller godt sammen i varme omgivelser en stund til i din dobbeltseng. Muligens benytter vi anledningen til å strikke raggsokker eller bestille et gulvteppe til soverommet.

2. Hold fysikken i orden

Dobbeltsengen er såpass romslig at behovet for fysisk aktivitet kan dekkes, sånn nogenlunde. Så dropp morgenjoggen og gjør som følger: Ha to treningsmanualer liggende på nattbordet. Grip fatt i dem, legg deg bakover i sengen og løft manualene opp og ned. Gjenta ved behov. Etterpå kan du kjenne på musklene i armene og nyte følelsen av å være en sunn sjel i et sunt legeme.

3. Spis i sengen

De gamle romerne lå under sine herremåltider. Vi er selvsagt ikke verre. Frokost i sengen er jo noe av det aller hyggeligste som finnes, så hvorfor ikke også innta lunsj og middag utstrakt på en behagelig madrass? Dette kan kreve at andre familiemedlemmer verves til jobben som ryddemannskap. Noen må jo fjerne brødsmulene før vi får en «prinsessen på erten-opplevelse. En nødløsning er å ha en oppladbar støvsuger liggende standby i fotenden av sengen. Menyforslag for dem uten kelner eller støvsuger: Druer, svenske kjøttboller, makroner og osteterninger. Juice på kartong med sugerør. Unngå saus.

4. Pysjamasparty, anyone?

Glem stive selskapeligheter og inviter i stedet til en avslappet, men stilfull affære iført silke-kimono og fløyelstøfler. Pynt til fest med vakkert sengetøy og sørg for at alle sitter komfortabelt med maaange puter i ryggen. Her er det selvsagt en fordel med en ekstra stor dobbeltseng eller gjester med liten intimsfære. For serveringsforslag, se punkt 3.

5. Din nye TV-krok

Oppdater deg på alle TV-seriene som du ikke har rukket å se – listen er så lang at vi ikke nevner den her... Dessuten dukker det stadig opp nye! Vi har til slutt ikke noe annet valg enn å skru telefonen på lydløs, finne frem fjernkontrollen (eller datamaskinen for dem som ikke har TV på soverommet) og sette seg godt til rette i sengen. En regulerbar seng er førstevalget – noen vil gå så langt som å si at kjøp av en regulerbar seng faktisk kan begrunnes ene og alene med denne aktiviteten – men det går også an å finne en komfortabel stilling ved hjelp av et putehav.

6. Ta en time-out

Å holde sengen sier vi gjerne at man skal gjøre hvis man er sliten, syk eller kroppen trenger et avbrekk. Her gjelder det å finne balansen: Å være syk nok til at du ikke kan jobbe, gå på skole eller på noen som helst måte gjøre noe produktivt, men frisk nok til å kunne nyte pausen.

7. Ta eierskap til hele sengen

Dersom du deler dobbeltsengen med noen andre, kan du enten bli i sengen sammen med vedkommende – her overlater vi resten til fantasien – eller faktisk jage sengepartneren på dør for endelig få hele sengen for deg selv. I så tilfelle nytes opplevelsen best ved å legge seg diagonalt slik at du tar eierskap til hele sengen, også den delen som ellers er okkupert av sidekameraten.

8. Lær deg noe nytt

Vi elsker bibliotek; den eneste ulempen er at bøkene bare er til låns og alltid skal returneres før vi er helt ferdige med dem. Da er det ikke annet å gjøre enn å holde seg helt i ro og lese til siste side. Dette kan selvsagt gjennomføres i en lenestol, men alle vet jo at bøker blir ekstra gode når de leses i tilnærmet horisontal stilling.

9. Egenpleie

Ikke plass til alle hudpleieproduktene dine på badet, sier du? Vel, anskaff et nattbord med oppbevaringsmuligheter og forvandle sengen til din egen, høyst private spa. Legg på en ansiktsmaske, sett på beroligende musikk og len deg tilbake. Godt mulig at du sovner, så allier deg med noen som kan vekke deg dersom masken absolutt ikke kan sitte på for lenge.

10. Vær din egen forsøkskanin

Nytt sengetøy må selvsagt testes. Re opp dobbeltsengen etter alle kunstens regler og skifter til kosedress før du kryper inn under dynen. Godkjentstempelet er et langstrakt zzzzzz... Dersom du for alvor vurderer et liv til sengs – vel, da trenger du en god dobbeltseng. Og den finner du hos Bohus. Sov godt!

Shop the look