Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Bergen

Ei gammel smie blir forvandlet til et stort festlokale!

På en brygge i Radøy kommune, nord for Bergen, står et hus med hvit kledning. På veggen som vender mot havet står det: "Smed og motorreperationverksted". 

Denne gang har Halvor Bakke og teamet virkelig hatt mye å gjøre. For i første etasje i dette huset var gulvet og veggene av betong og taket var av gammelt treverk med bjelker ned til gulvet. Tunge maskiner, drivverk og annet utstyr stod på gulvet og hadde stått ubrukt i 30 år.

Med mye historie i bygget var affeksjonsverdien stor for eierne. Halvor Bakke og teamet ville derfor bevare historien i oppussingen, men skape en storstue med en moderne tvist. 

Fra verksted til en industriell storstue

For å ta vare på byggets historie valgte Halvor Bakke og teamet å ta vare på betongveggene, det fastmonterte drivverket og de industrielle vinduene. Teamet valgte tre hovedelementer i oppussingen; bygge et stort spisebord til mange gjester, kombinere vindu og brygge, og blande gammelt og nytt. 

Nedenfor ser du spisebordet Ole laget av furu. Treverket ble brent med en blåselampe, som ga bordet det sorte og slitte uttrykket. De industrielle stolene i hud og stål heter Atlantic og er fra oss. Finn de her!

En ide teamet hadde var å lage et vindu som kunne åpnes og bli en brygge. De brukte Lexan, et uknuselig materiale og tilpasset det til det originale vinduet. Nå ble det mulig å bade rett fra stua!

Skyline stormlyktene fra Magnor skaper en lun stemning. 

Bordet er dekket med runde, landlige brikker, servise i keramikk, telykt og vaser. Åpne flammer gir god varme og lunhet til spiseplassen og er en enkel måte å skape en fin atmosfære rundt måltidet. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:inspirasjon-siden vår.