Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Geiranger

Ei hytte med drømmebeliggenhet går endelig i ett med de majestetiske omgivelsene

I Møre og Romsdal ligger Geirangerfjorden. Med tusener av besøkende hvert år har området blitt svært populært blant turister. Ved inngangen til fjorden, 645 meter over havet, ligger Ljøsætra. 

Ytterst på kanten, med panoramautsikt over fjell og fjord står det som en gang var ei gammel jakthytte. Nå er hytta en fritidsbolig som ikke helt får utnyttet de majestestiske omgivelsene. Det ville Halvor Bakke og teamet gjør noe med!

Hytta kan ikke nås med transport og det tar omtrent en time å gå opp til hytta, i en lang oppoverbakke. Derfor har ikke oppussing vært lett, og hytta har et 90-tallspreg med furupanel, hjemmesnekrede løsninger og gamle møbler.  

 

Utsikten fra hytteveggen er helt fantastisk. Problemet var at vinduene til stuen var alt for små til å få gleden av de majestetiske omgivelsene. Med en historie fra gammel sæterdrift ville Halvor og teamet ta vare på det erkenorske i oppussingen, slik at seterassosiasjonene fikk leve i beste velgående, men på en smakfull måte.

Hovedelementene i oppussingen ble derfor et nytt kjøkken med gode løsninger, steinvegger for å sette seterpreget og bedre utnyttelse av utsikten. 

Teamet skiftet ut hele kjøkkenet med et nytt og moderne, men som likevel ga inntrykket; hjemmesnekret håndverk. To mindre spisebord ble til ett, som ble mer tilpasset kjøkkenet. Kjøkkenstolene ble byttet ut med solide trekubber. Lammeskinnene gjør de behagelige å sitte på.  

Stuen fikk en vegg av naturstein for å gi en illusjon om at stuen er et tilbygg til den gamle hytta. Sammen med rustikke lamper, elementer av gamle gjenstander og de grønne Signature Collection-sofaene, ble stuen lun og koselig med et ordentlig seterpreg. Sofaene kan du få i ulike størrelser, og i mange ulike tekstiler og farger. Vinduet ble bygget om slik at den fantastiske utsikten kunne nytes, også fra sofaen. 

Få stilen!