Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Kragerø

På Arnholmen utenfor Kragerø forvandles ei mørk hytte til et lyst og fargerikt sommersted. 

Den sjarmerende kystbyen Kragerø har en fantastisk skjærgård rett utenfor døren. Kunstneren Edvard Munch omtalte faktisk Kragerø som "perlen av kystbyene". Det er nettopp i denne perlen Halvor, Gustav og Ole reiste til denne uken for å pusse opp ei gammel trehytte.

Før: En upersonlig trehytte

Hytta ligger nydelig til Arnholmen med direkte tilgang til både sjø og skog. Fra hytta har man fantastisk utsikt over skjærgården! Eierne ønsket at hytta skulle se mindre ut som en fjellhytte og mer ut som en sjøhytte eller sommerhytte. De ønsket også å få en mer praktisk og moderne hytte med en mer tydelig interiørstil. Med høyt under taket, fin utsikt og fantastisk beliggenhet, så hadde hytta masse potensiale til å bli en eventyrlig sommerhytte blant alle furutrærne på Arnholmen.

Etter: Et fargerikt sommersted

Hytta er omringet av furuskog, men ligger idyllisk til i skjærgården. Derfor måtte Halvor tenke litt utradisjonelt fra det man gjerne forbinder med en sommerhytte. Han valgte å fokusere på furuskogen, men sørget for at hytta fortsatt skulle ha en lett, sommerlig stil. 

Halvor er svært opptatt av at fargene skal være riktige, og denne gangen ble dette en utfordring ettersom hytta ligger i en skog på en øy. Men noe som fungerte bra var de grønne tonene. Veggene ble malt i en nydelig og sommerlig grønnfarge. Hele stuen ble tapetsert med en nydelig blomstertapet, og sørget dermed for følelsen av å være midt i en sommereng. Fargene fra tapeten ble tatt med inn i spisestuen og på kjøkkenet. Fargekombinasjonen sammen med møbler og interiør fra Bohus ga hytta den klassiske, sommerlige stilen. 

Kjøkkenet ble byttet ut med et nytt og moderne kjøkken, med praktiske løsninger. Med høyskap og hjørneskap ble det også mer oppbevaringsplass. Kjøkkenet fikk også nye og større vinduer for å slippe mer lys inn. Veggen mellom kjøkken og spisestue ble flyttet lenger ut for å skape mer rom til spiseplassen. Ole lagde et helt unikt spisebord av gamle materialer fra en gammel låve i Telemark, og det passet perfekt inn sammen med spisestolene i tre. Den gamle, fantastiske komfyren fikk fortsatt stå på kjøkkenet, og sammen med nye farger og interiør ble den enda vakrere. 

Brygga ved sjøen ble møblert med hagemøbler fra Bohus. Her kan eierne kose seg med gode måltider og se utover den vakre skjærgården. Ole og Gustav koste seg litt ekstra denne uken og lagde en zipline ned til sjøen og en hengekøye til å sole seg i. Og med det ble sommerstedet komplett!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.