Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Lillesand

En gammel skipsrederhytte skal nå bli ny, med et lite hint av 70-talls glamour. 

På Justøya utenfor Lillesand, ligger den gamle skipsrederhytta til, som en ordentlig sørlandsperle. Med fantastisk beliggenhet har eierne panoramautsikt fra stuevinduene, og ut mot havet. Hytta hadde faktisk Norges første saltvannsbasseng, bygget av skipsrederen som bygget hytta på 70-tallet. Bassenget måtte stenges ned og bygges inn for 10 år siden, og over bassenget er det nå bygget en platting. 

Før: Stue og kjøkken fra 70-tallet

Små oppgraderinger har blitt gjort siden eierne tok over hytta i 2014. Badet ble pusset opp og taket er helt nytt. Stue og kjøkken står derimot bortimot urørt i gjennomført 70-talls stil. Eierne ønsket derfor å oppgradere stue og kjøkken til noe mer tidsriktig og gav Halvor Bakke og resten av teamet frie tøyler. 

Etter: Loungeområde i ly for vinden

Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad-Nilsen valgte å fokusere på både uteområdet, stua og kjøkkenet. Den mest spennende utfordringen ute var å skape en fin uteplass der bassenget en gang hadde vært. Det var svært viktig for eierne og beholde panoramautsikten fra stua, så teamet ville ikke gjøre noe som kunne ødelegge utsikten mot havet. Løsningen ble å rive opp plattingen, få ut saltvannet og bygge en terrasse på et lavere plan enn bakkenivå - og dermed få ly for vinden på kjøpet!

For å få mest ut av arealet bygget Ole benker langs alle hjørner og resultatet ble et stort loungeområde med plass til å samle gode venner, og enda litt flere. Jacuzzien gav hintet av 70-talls glamouren som teamet ville beholde. Her ligger alt til rette for poolparty!

Moderne maritim med hint av 70-tallet

Innendørs ble halvveggen mellom stua og kjøkkenet fjernet for å få mer luft. Veggen inn til boden bak kjøkkenet ble også revet for å kunne lage enda bedre benkeplass. Gulvet i stua og på kjøkkenet ble beiset i en værbitt gråfarge. Kjøkkene ble byttet ut med toppmoderne hvitevarer og en kjøkkenkran som gir kokende vann på sekunder!

Veggene ble malt i en nydelig blåfarge, som nesten går i ett med havet utenfor vinduene, og den blå designerlampen over kjøkkenbordet ble sprayet i hvit maling for et moderne preg. Spisegruppen som hadde stått der siden eierne overtok fikk stå igjen. De 70-talls designermøblene passet enda bedre inn etter at resten av rommet fikk ny drakt.

Den lange veggen mellom kjøkkenet og stua synes eierne har vært vanskelig å dekorere. Teamet fant en løsning, en stor eikeplate med elegante trekasser og hyller plass til grønne planter og lys. Lamper ble montert bak eikeplaten for å lyse opp.

Harmoniske blåtoner

De gamle stuemøblene ble byttet ut med et hjemmesnekret bord utført av Gustav, og hjørnesofa fra Bohus. Sofaen heter Stella og er en modulsofa som du kan velge akkurat hvordan du vil ha. Det betyr at du kan velge hvor stor den skal være, hviken farge og tekstil, med eller uten sjeselong, og mange ulike typer ben og armlener. Halvor Bakke valgte en hjørnesofa i en elegant blåfarge som stod fint til den maritime looken. 

Design din egen sofa med møbelbyggeren her!

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.