Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Narvik

En hjelpekorpshytte skal bli til en sveitsisk drøm når Halvor, Ole og Gustav reiser til høyfjellsområdet Bjørnfjell. 

Bjørnfjell er et populært hytteområde øst for Narvik, like ved svenskegrensa. Ved siden av togbanen ligger Røde Kors-hytta, som gjengen denne uken skal pusse opp!

Før: En traust hjelpekorpshytte

Inngangen til hytta pleier å bli nedsnødd, og Røde Kors-gjengen må ofte måke snø for å ikke bli snødd inne. De frivillige i Røde Kors driver med redningsarbeid og utrykning her i fjellområdet, og da er det viktig å ha en hytte som legger til rette både for arbeidet, men også for hygge og avslapning. Gangen i hytta må være praktisk og funksjonell slik at utstyr er lett å finne og utrykningene kan gå kjappest mulig.

Med utgangspunkt i Røde Kors sine farger, skal Halvor, Ole og Gustav pusse opp hytta i en værbitt, sveitsisk hyttestil.

Etter: En sveitsisk alpevilla

Stuen ble helt ny med malte tak, vegger og nytt gulv. Ole snekret en helt ny og praktisk sofabenk som tar lite plass, men som samtidig får plass til mange. Bak sofaen lagde Halvor en vattert vegg med røde broderier i Røde Kors-stil. Ole bygde også småbord til sittegruppen slik at uttrykket ble lett og luftig. De komfortable Ronda-stolene fra Bohus blir gode å slappe av i når de frivillige har vært ute på redningsaksjoner. 

Spiseplassen ble byttet ut med nye, flotte møbler fra Bohus. Zermatt-spisebordet er et rustikt og flott bord som passer perfekt på hytta. Rundt bordet valgte Halvor de komfortable spisestolene Ella. Ny peis ble installert, og et nytt og stort vindu med skyvedør gjør at de frivillige ikke blir snødd inne! 

Veggen mellom spiseplass og kjøkken ble fjernet for å få en åpnere løsning. Her stablet Halvor ved for det koselige og lune uttrykket. 

Det gamle kjøkkenet ble revet og et helt nytt og moderne kjøkken ble satt inn. Den skeive oppvaskmaskinen måtte fjernes til fordel for en ny og mer fungerende maskin. Flisene på kjøkkenveggen spesialbestilte Halvor fra Italia, og formen på flisene var selvsagt lik Eventyrlig oppussing-logoen!

Gangen hvor de frivillige har alt utstyret sitt, ble malt, beiset og fikk til og med nytt betonggulv. Gustav monterte opp praktiske vegghyller og benker for å få god plass til klær og utstyr.