Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Nevlunghavn

En UFO fra 60-tallet får ny drakt når Halvor Bakke og resten av teamet skal gjøre hytta ny og futuristisk. 

26 SEPTEMBER 2019

I idylliske Nevlunghavn utenfor Larvik ligger det en veldig spesiell hytte. Omringet av trær og kratt kan hytten nesten ikke sees fra almennvei, men fra luften er den plutselig veldig synlig. Den kalles bare UFOen i Nevlunghavn.

Hyttas egentlige navn er "Futuro", designet og bygget av den finske arkitekten Matti Suuronen på 60-tallet. Den er laget av fiberglass og polyester og var ment som en skihytte, på grunn av sin lette vekt kunne den enkelt flyttes på og settes opp i bratte fjellsider. Det finnes kun 100 slike UFOer, og kun denne ene i Norge, gjemt bak trær og kratt i idylliske Nevlunghavn. 

Før: En unik hytte med manglende uteplass

Eierne ønsket en oppgradering etter at Futuro gradvis har blitt tilpasset til å bli en familiehytte. Originale deler har blitt erstattet med uoriginale konstruksjoner. De ville ta vare på det unike ved hytta. 

Uteområdet var svært uryddig med tette busker som stengte for utsikten mot havet og Omrestranda. Eierne ønsket derfor å få ryddet uteområdet og få en ordentlig uteplass. 

Halvor Bakke, Ole og Gustav bestemte seg for å fokusere på uteområdet og lage flere soner i en futuristisk og leken stil. 

Etter: En magisk UFO i futuristisk stil

Halvors far lagde en portal i smijern som markerer inngangen til tomten. Fra porten plantet gjengen bøkehekk og lagde sti av runde betongheller og elvegrus. Under UFOen ble et betongunderlag støpt slik at det skulle bli mer innbydende å gå inn og ut av hytta. Selve UFOen var farget lyseblå, men fargen var falmet og trengte en ny look. Den nye fargen ble sotet speil, som var med å underbygge den futuristiske stilen. Under UFOen monterte de LED-lys slik at det skal se ut som at UFOen svever i mørket. Lys-spyd lyser opp skogen rundt.

Hengestoler fra Bohus ble hengt opp i trærne som store fuglereir, i ett med naturen. De kan du få tak i til våren når hagemøblene kommer tilbake i butikk. 

Teamet lagde en stor spiseplass med et utekjøkken som ble fem meter langt! Plattingen ble bygget rund, og sammen med et rundt spisebord ble stilen ivaretatt. En stor parasoll ble plassert over hele spisesonen for en lunere følelse. 

En annen sone i uteområdet ble til et lounge-område. Den ble plassert der den gamle og slitne plattingen var. Også denne ble rund i formen, men med en spennende levegg som følger formen på plattingen. Herfra kan nå eierne se sjøen og nyte varmen fra sola, eller gasspeisen når været ikke er på sitt beste. 

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.