Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Nevlunghavn

Denne uken drar Eventyrlig oppussing sørover til Nevlunghavn. Halvor, Ole og Torkel skal pusse opp en generasjonshytte til en mer moderne hytte, inspirert av den nordiske stilen.

Rett utenfor Larvik finner vi Nevlunghavn, en liten fiskerlandsby. Langs sjøen omringet av skog og berg, ligger en generasjonshytte - og det er nettopp i denne hytta gjengen skal skape magi denne uken!

Før: En generasjonshytte med 90-talls preg 

En ung familie har tatt over slektshytta, som det ikke har blitt gjort noe med på flere år. Det avsløres av det gule panelet og de mørke fargene, og hytta består av flere uttrykk og stilarter. Eierne ønsket seg et helhetlig, stramt og rent uttrykk, men samtidig et lunt og koselig sted. Halvor, Ole og Torkel tok oppgaven på strak arm!

Etter: En nordisk perle i havgapet 

Hytta hadde et fantastisk utgangspunkt med store vinduer og en nydelig utsikt. Halvor ønsket en åpen løsning og valgte derfor å rive veggen mellom stua og kjøkkenet, og veggene ble plateslått og tapetsert slik at 90-talls preget ble fjernet. Som vanlig inspireres Halvor av fargene utenfra; gulvet er inspirert av svaberget og tapeten fra gresset og stråene rundt hytta.

Spisestuen fikk en fantastisk plass i hjørnet. Ved de store vinduene kan eierne nyte både middager og utsikten rundt det nye spisebordet. De delikate spisestolene er fra Skovby og kan fås i ulike tekstiler og farger. Det store teppet rammer inn spisestuen og Halvor har dekorert bordet med blåfarger hentet fra sjøen. Peisen ble renovert og fikk et nytt, lyst uttrykk som er pyntet med grønne planter.

Den nedfelte plassen i stua ble hyttas blikkfang og Ole's kreative idé gjør hytta unik. Sittegruppa har fått en innebygd TV slik at familien kan nyte late regnværsdager innendørs. Taket har fått spiler og ledlys ble satt inn som en lekker detalj. 

Det trange, gamle kjøkkenet ble revet og eierne fikk et nytt eikekjøkken med stor benkeplate. Med de fine barstolene Akita, kan kjøkkenet være et koselig samlingspunkt, en arbeidsplass eller en forlengelse av kjøkkenbenken. 

Utenfor kjøkkenvinduet har Torkel snekret en benk og tilføyet barstoler som kan brukes på varme sommerdager. Gutta har satt inn et nytt vindu som kan åpnes helt opp og som blir som et tak for utebenken.

Det gamle rekkverket ble byttet ut med glassrekkverk og utsikten fikk sin fortjente plass. Uteområdet ble dekorert med lekre blomsterkasser som Torkel har snekret og Altea utesofa som Halvor har pyntet med puter. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon og Ragnar Hartvig