Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Os

Denne uken drar Halvor, Ole og Torkel til Vestlandet og Os kommune, som ligger tre mil sør for Bergen. Her venter en grønn trehytte med 60-talls preg, som skal forvandles til en klassisk hyttedrøm inspirert av naturen rundt. 

Et par kilometer fra parkeringsplassen ligger trehytta idyllisk til, omringet av skog og med en nydelig havutsikt. Halvor og gjengen blir fascinert over beliggenheten og gleder seg til å sette i gang med de store planene for hytta. 

Før: En grønn trehytte med 60-talls preg

Eierne har nylig tatt over hytta, men med tre små barn er det vanskelig å få tid til oppussing. Hytta blir brukt hver helg og eierne ønsket seg et mer helhetlig og moderne uttrykk. Stueområdet er av god størrelse, og med store vinduer har eierne en fantastisk utsikt over havet. Denne utsikten ønsker Halvor å bevare og er et godt utgangspunkt for å skape en drømmehytte. 

Etter: En klassisk hyttedrøm

Stua hadde et godt utgangspunkt med sitt store areal, men Halvor ønsket en åpen stue- og kjøkkenløsning og valgte derfor å rive lettveggen på det gamle soverommet. Eierne fikk nå et større og mer funksjonelt kjøkken i hvitt og brunt, som gir en lekker kontrast til hverandre.   

Fargene og materialene Halvor har valgt gjennskaper naturen utenfor. Ulike nyanser av grønt på vegger, tak og stoler, og detaljer i lys eik, som det store spisebordet fra Elements. Elements-serien gir deg mulighet til å designe etter ditt behov - du kan velge mellom mange ulike flater og ben, og bordet kan forlenges med illeggsplate. 

Stue og kjøkken fikk nytt gulv, men Halvor ønsket å bevare de gamle dørene. For å gi de et mer klassisk uttrykk fikk dørene sprosser og noen strøk med maling. De gamle møblene ble byttet ut med nye møbler fra Bohus. Halvor valgte sofaen Malte 3 seter og Alex hvilestol, som passer fint sammen med Leka sofabord i lys eik. 

For å skape en større romfølelse setter Torkel inn en stor skyvedør på det lille soverommet. Veggene dekoreres i en nydelig grønn tapet som gir en forlengelse av naturen utenfor, og tregulvet males i fargen Raw Canvas. I ny seng fra Wonderland og i lekkert sengetøy fra Bedtime Story by Halvor Bakke kan eierne sove mykt og godt på hytta! Sengen kan du få i mange ulike farger og ben, slik at du kan velge det som passer best hjemme hos deg.

Selv om Halvor har valgt grønntoner innendørs ønsket han ikke å beholde hytta i samme farge. Han valgte en dempet gråtone som gjør at hytta skiller seg ut fra skogen rundt.

Uteområdet har fått en fin og stor platting med levegg slik at det er mulig å sitte ute selv på vindfulledager. Gutta har vært kreative og lagd innebygde solsenger i plattingen, og av resteplank har Ole lagd en råkul hengekøye med plass til hele familien. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon og Ragnar Hartvig