Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Uvdal

En norsk seterhytte blir til en lun, amerikansk lodge når Halvor, Gustav og Ole denne uken reiser til vakre Numedal. 

Hytta gutta skal få bryne seg på denne uken ligger utrolig fint til, helt på toppen av en kolle. Uten noen naboer og forstyrrelser har eierne utsikt over vakre Numedal. 

Før: en norsk seterhytte

Hytta har fin takhøyde som gir god romfølelse i stua. Panelet er et villmarkspanel som man vanligvis bruker ute, og eierne kan fortelle at dette var svært populært i området på 80-tallet. Stua har også en litt for stor peis, som tar mye plass i rommet. Denne må byttes ut! Kjøkkenet var et helt klassisk hyttekjøkken; umoderne, upraktisk og med dårlige løsninger. Eierne vil derfor gjerne ha et nytt og funksjonelt kjøkken hvor de kan lage mat sammen! 

Etter: En amerikansk lodge

Halvor ser på hytta som et ubleket lerret ettersom hele hytta består av ubehandlet furu! Det er et godt utgangspunkt når eierne vil ha en mer personlig og stilfull hytte. Det første gjengen gjorde var å rive hele kjøkkenet og kledningen i hele hytta. Taket ble beiset svart for å skape en lun hytte som passer på fjellet. Svart beis på furuen blir faktisk en brun og lekker farge. Veggene ble tapetsert med fibertapet i en flott, grønnlig farge. Fokuset når Eventyrlig oppussing er på oppdrag, er alltid å få så mye utsikt og lys inn som mulig. Derfor fikk også denne hytta nye, store vinduer slik at eierne kan skikke ut fra alle vinkler. Med svarte vinduskarmer blir naturen utenfor som et vakkert lerret. 

Comfy sofaen fra Bohus er en komfortabel sofa i den rustikke stilen - perfekt til fjellhytta! Sammen med mange puter, myke ullpledd og en hjemmesnekret bokhylle, ble stua en skikkelig koselig sone. For å ramme inn sofaområdet, innredet Halvor med et stort Sisal-teppe fra Bohus. 

Den gamle peisen i stua ble revet, og en ny og mer moderne peis fikk ta over plassen. Til sittegruppen lagde Ole en koselig hjørnebenk med praktisk oppbevaringsplass. Rundt spisebordet kan eierne sitte på komfortable Ella-stoler fra Bohus. Halvor elsker runde spisebord! Det er noe med at alle rundt bordet kan se hverandre, som fører til de aller beste middagene og de aller beste samtalene. 

Kjøkkenet ble helt nytt og mer åpent, med praktiske skap og lekre detaljer. Knottene på kjøkkenet lagde Ole selv av rester fra benkeplaten. Gasstankene ble integrert i kjøkkenet, slik at de ikke trenger å være synlige.

Stilen i hytta ble en lun og koselig lodge-stil inspirert av hyttene i USA. Sofa og lampeskjermer i skinn, sammen med grove trematerialer og innslag av ull, skaper den rustikke følelsen. Her kan eierne virkelig kose seg og nyte den vakre naturen utenfor. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.