Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Andøya

Denne uken drar Eventyrlig oppussing nordover til Andøya. Halvor, Gustav og Ole skal gjøre et gammelt nordlandshus til en funksjonell bolig med sjel. 

 

På vakre Andøya i Nordland ligger Fiskenes, en liten landsby helt ytterst mot Norskehavet. Med utsikt over Senja og like ved sjøkanten står et sjarmerende, hvitt hus for seg selv - og det er nettopp i dette huset gjengen skal skape magi denne uken!

Før: Et gammelt nordlandshus

Eierne har nylig overtatt huset etter at det har vært i familien siden 1870-tallet. Det bærer også huset preg av! Etter generasjoner med føtter som har tråkket på de gamle tregulvene, er det tydelig at farger, møbler og pyntegjenstander har blitt med på veien. Eierne ønsket seg en mer gjennomført stil og et funksjonelt kjøkken med en stor kjøkkenbenk.

Etter: Et nordlansk paradis

Halvor bestemte denne gangen at ingenting i huset skulle rives, bortsett fra kjøkkenbenken som skulle bli mye større! De gamle tømmerveggene er fulle av historie og sjel, og skulle selvsagt bli tatt vare på. Huset hadde utrolig mange forskjellige farger på vegg, tak og gulv, som i følge Halvor minnet om et sirkustelt. Det røde taket ble malt hvitt for et lysere uttrykk. Det gamle tregulvet fikk også en lys farge, og skulle gjenskape sanden på Andøya. Det var viktig at det originale tregulvet skulle komme frem, selv med malingsstrøk - hvis ikke kunne man like gjerne lagt nytt gulv. Stuen fikk inn en ny peis og nye møbler fra Bohus. Det var viktig at stuen ble møblert med en stor og raus sofa, og da var Notting Hill-sofaen perfekt. Noen av de gamle pyntegjenstandene ble tatt inn igjen, og den spennende blandingen mellom det nye og det gamle skapte en vakker kontrast. 

 

Kjøkkenet ble totalt snudd om på. Vasken ble flyttet under vinduet slik at eierne kan se rett ut på havet og Senja i horisonten. Det gamle trepanelet på kjøkkenet ble malt i en nydelig, gråblå farge. Halvor kan fortelle at det er en veldig fin, men også praktisk farge å ha på kjøkkenet. Fluer liker nemlig ikke blått! For å ta vare på den rustikke følelsen fikk kjøkkenet nye fliser og ny kran med et gammelt uttrykk. 

Utsiken fra soverommet er helt fantastisk, men for å få mest mulig ut av utsikten fikk den nye sengen fra Wonderland stå midt i rommet. Slik kan eierne våkne opp og se rett ut mot havet. Soverommet ble malt i en mørk blåfarge for å videreføre den lyse blåfargen på kjøkkenet og i stua. Slik fikk Halvor roet ned sirkusfargene og skapt en roligere og gjennomført fargepallett i huset. 

I det gamle uthuset bygget Gustav en herlig badstu med benk, ovn og et stort vindu med utsikt over den vakre nordlandske naturen. Et tips er å bruke gran i badstuen, da blir ikke treverket for varmt å sitte på. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.