Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Frei

Denne uken drar Eventyrlig oppussing til øya Frei utenfor Kristiansund. Her skal en gammel klippfiskbrygge gjøres om til et spennende lokale med gøyale løsninger! 

I vakre Møre og Romsdal ligger øya Frei. På en hundre år gammel brygge står en klippfiskfabrikk hvor produksjonen for lengst har stoppet. Derfor vil eierne nå gjøre fabrikken om til en hytte for hele familien! Eierne ønsket seg et samlingspunkt hvor det også var mulig å overnatte, og det ble utgangspunktet da Halvor og resten av teamet startet oppussingen!

Før: En gammel klippfiskbrygge

I følge Halvor er dette den sykeste plasseringen av ei hytte som de noen gang har pusset opp. Brygga ligger nemlig rett ut i havgapet hvor bølgene kan slå langt over bryggekanten. Halvor ønsket derfor å skape en hytte hvor den ville naturen kunne nytes innenfra gjennom store vinduer, tørt og lunt i en myk sofa. 

 

Etter: Et fantastisk samlingspunkt for familien

Stua fikk selvsagt store vinduer helt opp til taket slik at den vakre naturen virkelig kan nytes. Spiler av eik ble det gjennomgående elementet inne i fabrikken, for å skape en vakker helhet. Trappa ble kledd opp med spiler slik at den ble mindre synlig.

Gulvet fikk en lys og lekker eikeparkett som en kontrast til det mørke taket. De flotte bjelkene i taket måtte tas vare på, men de hadde alle ulikt uttrykk. For å få de mer like og samtidig ta vare på det gamle uttrykket, pusset Halvor dem lett ned og malte dem i en dempet svart tone. 

Ole snekret en fantastisk spiseplass med et hev og senk-spisebord som derfor også kan fungere som sofabord. Når middagen er laget kan eierne derfor heve bordet etter å ha slappet av i sofakroken, og få et spisebord der hele familien kan samles. Når måltidet er konsumert kan bordet senkes helt ned og spiseplassen kan gjøres om til en stor og deilig daybed! 

Halvor laget en taklampe av klippfisk! Fiskene måtte bankes helt flate og ble sprayet med mattlakk for å dempe lukten. Det ble en helt original lampe som kan fortelle litt av historien bak denne klippfiskfabrikken. Gustav lagde en helt spesiell kosekrok i veggen ved kjøkkenet. I et hull formet som et hus kan eierne nå ta en liten pause fra matlagingen eller kose seg med en bok på kvelden.

Soveplassen på hytta ble en hems, som også ble kledd i spiler, hvor eierne kan våkne opp og se rett ut over havet. Sengetøyet er fra Bohus og er i en stram stil, med en blå stripe for å understreke at hytta faktisk ligger på en brygge. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.