Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Myken

Et værslitt fyrhus blir forvandlet til en fantastisk hytte. 

Ytterst på Helgelandskysten i Nordland, i Rødøy kommune, omtrent 25 km nord for polarsirkelen, ligger Myken. Langt fra fastlandet, på en øy for seg selv, hvor himmel og hav møtes, står Myken fyr.

Med panoramautsikt kan du nyte midnattssolen på sommeren og det magiske nordlyset på vinteren. Her har Halvor Bakke og oppussingsteamet forvandlet det værbitte fyret til et herlig oppholdssted hvor faktisk hvem som helst kan overnatte. 

Stuen

Halvor Bakke og teamet har endret det meste i rommet som skulle være fyrets stue. Furugulvet er skiftet ut med en lysere parkett. Taket er malt i en hvit fargenyanse som gjør at rommet virker større. Brystpanelet i furu er tatt bort og veggene er malt i en lys, men rolig fargenyanse. 

Vinduene er beholdt slik de var, men har fått dekorative gardiner for en lunere stemning. Stuen er innredet med modulsofaen Stella. Den kan du bygge slik du ønsker, med flere valg i både armlener, tekstiler og ben. Besøk ditt nærmeste Bohus varehus for å få sofaen som er brukt i programmet! Sofabordet Durham med røff bordplate i resirkulert alm, gir et rustikk men moderne preg til stuen. Dette er en ny og oppdatert variant av bordet som er vist på programmet. 

Stilen er rustikk med moderne elementer. Den rustikke stilen ser man spesielt godt i det røffe treverket i skapet i stuen, de jordfargede elementene, og bruken av materialer som ull og keramikk. 

Blåfargen er brukt både i stuen og på kjøkkenet, i puter, glassvaser og i selve kjøkkeninnredningen. 

 

Kjøkkenet og spiseplassen

Kjøkkenet var lyst, med hvite skap og elementer i furu. Gulvet har også her blitt byttet ut og veggene har fått veggpanel i samme farge som veggene i stuen. Taket er malt hvitt og mye av kjøkkeninnredningen er fjernet til fordel for en mer åpen løsning. Her har teamet valgt en dyp blåfarge med en lys treplate. 

Spisegruppen består av et stødig bord i røff stil sammen med de lyse barstolene i nydelig beige. 

Få stilen!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:inspirasjon-siden vår.