Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Nøklevann

Denne uken reiser gjengen til skogs i elgens rike, dypt inne i Finnskogen. 

Med bølgende, skogkledde åser med elvedaler, myrområder og innsjøer er Finnskogen et helt eventyrlig område. Ved innsjøen Nøklevann er et møte med elgen, ulven og bjørnen ikke uvanlig. Her har Eventyrlig oppussing dratt for å fikse på ikke bare en, men to hytter!

Hyttetunet er et familietun som var tidligere brukt som aktivitetsleir for Handikapforbundet. Hyttene hadde derfor litt utradisjonell rominndeling med lite sjel. De to hyttene eies av to søsken som begge har ulike preferanser og behov - et godt utgangspunkt for å gjøre hyttene personlige.

 

Hytte 1 - Skogshytte med laftet tømmer

Den første hytten hadde en dårlig løsning for spiseplass, en trang stue og upraktisk kjøkken. Men hytten var laftet, noe Halvor Bakke elsket. Han valgte derfor å beholde veggene slik de var og heller bygge opp stilen rundt det laftede tømmeret. Prioriteringene for oppussingen ble derfor å gjøre kjøkkenet mer kompakt og praktisk, kombinere spiseplass og sofahjørne, og skape en lune soveromsgang med hems. 

Kjøkkenet ble helt nytt. Det høye kjøleskapet ble erstattet med et mindre som kunne gå under benkeplaten. Slik ble benkeplassen utvidet med over en meter. Nye kjøkkenskrog ble satt inn og frontene ble laget med avkapp fra parketten. 

Det var viktig at spiseplassen var komfortabel slik at sofahjørnet kunne kombineres med spiseplassen. Det var svært plassbesparende. Gode stoler og en hjemmesnekret benk gjorde sittehjørnet like behagelig utenfor måltidene. 

Hytte 2 - En nordisk fritidshytte

Den andre hytten på familietunet var satt opp med bindingsverk med gulnet furupanel innvendig. Eventyrlig oppussing hadde helt blanke ark da de begynte på denne hytten, men fikk vite at eierne likte den nordiske stilen. De bestemte seg for å prioritere at tak og gulv fikk gjennomgående materialer, en lounge-sone og ny peis. 

For å få et helhetlig uttrykk fikk hytten parkett på både gulv og tak. Det gir et eksklusivt preg samtidig som rommet får en fin lunhet. Led-striper i kantene av taket gir et inntrykk av at taket svever og gir lys i hele rommet. 

Ole snekret to sofaer til lounge-området. Det store vinduet ble malt olivengrønt, inspirert av rommets tydelige blikkfang; skogen vakre mystikk. Peisen ble byttet ut med en peisinnsats for å ta vare på den nordiske stilen. Den er stram i uttrykket og understreker det minimalistiske. Det harde uttrykket betong skaper ble en kontrast til myke saueskinn.