Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Råkvåg

Denne uken drar Halvor, Ole og en hemmelig gjest til Harøya utenfor Råkvåg, helt innerst i Trondheimsfjorden. Her venter en låve som skal fovandles til et sosialt samlingssted for en storfamilie på 14. 

På en helt egen øy i Trondheimsfjorden, ligger den røde låven idyllisk til. Eierne ønsket et samlingssted for den store familien deres på 14 personer og da var låven et god utgangspunkt. De gav Eventyrlig oppussing helt frie tøyler og Halvor kunne derfor sette i gang med de store planene for låven!

Før: Enhver interiørdesigners drøm

En tom låve er et drømme-utgangspunkt for oppussingen, som gir uendelige muligheter for Halvor og resten av gjengen. Denne uken var det første gang siden programmet startet at Gustav ikke kunne være med, han har nemlig blitt pappa. Derfor trengte Halvor og Ole en ny kollega, og det ble ingen ringere enn tidligere håndballproff Gro Hammerseng! 

Halvor ønsket at eierne skulle få et stort langbord med plass til alle i familien til middag. Og med et langbord trengs også et stort og praktisk kjøkken! I tillegg ønsket Halvor å lage et loungeområde hvor det går an å trekke seg tilbake og slappe av. Utenfor, hvor sola går ned i horisonten, skal Ole snekre en ny platting og hagemøbler som passer til.

Etter: Et eventyrlig samlingssted

Halvor og Gro la nytt gulv i låven. Det ble et parkettgulv i en mørk nyanse og i en rustikk stil. Nye, store vinduer sørget for en åpnere og lysere låve, samt at mer av den vakre Trondheimsfjorden kommer inn. 

Veggene ble kledd med ferdigmalt veggpanel, og det ble med en gang et lunere uttrykk. Av en gammel trebåt som de fant på låven lagde Gro en lekker, hengende sofa som kunne få stå mitt på gulvet. Stappet full av myke, røde puter ble det en lekker sitteplass og et spennende blikkfang. 

Hele poenget er jo at storfamilien skal kunne samles på låven, for det er det ikke plass til i de små hyttene på tomta. Ole bygget derfor et stort spisebord med plass til gode spisestoler fra Bohus, til alle familiemedlemmene. Med lykter, åpne flammer og grønne planter kan eierne skape eventyrlig stemning rundt måltidene!

Lounge i høyden

Det var viktig å lage et sted hvor spesielt barna kunne trekke seg tilbake. Da var det perfekt å bruke høyden under taket til å bygge en mesanin med glassvegger og en lekker, sort trapp like ved inngangen til låven. Loungeområdet fikk en stor og deilig sofa og røde puter fra Bohus, sammen med gamle tønner som ble malt sorte. På låveveggen kan eierne nå se på en 65 tommers TV mens de koser seg i sofaen. 

Kjøkkenet ble stramt og stilsikkert i mørke toner, med praktisk løsninger og lekre detaljer. Her kan storfamilien kose seg med å lage gode middager sammen, gjennom hele sommeren. 

Hjemmesnekret platting og hagemøbler

Utenfor, bygget Ole en stor platting hvor eierne kan kose seg i kveldsola på nye, hjemmesnekrede hagemøbler. Gamle, flotte trematerialer fra låven ble tatt i bruk i ryggen på hagemøblene. De røde putene gikk også igjen på uteplassen for å skape, bokstavelig talt, en rød tråd. Her kan storfamilien kose seg på varme sommerkvelder og nyte utsikten over Trondheimsfjorden. 

Shop the Look

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.