Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Sommarøy

Denne uken drar Eventyrlig oppussing nordover til Sommarøy. Halvor, Ole og Torkel skal gjøre en skjev, gammel låve om til et sommerhus inspirert av Ibiza.

En times kjøretur vest for Tromsø, ved det åpne hav, finner vi Sommarøy. Et vakkert sted med tilnærmet karibisk preg og hvite strender. Halvor har lenge drømt om å pusse opp en hytte på Sommarøy, og når søknaden først kom og alt lå til rette, var det vanskelig å takke nei. Men ukens prosjekt er større og mer avansert enn tidligere. En stor, rød låve med et falleferdig utgangspunkt stod foran dem, og gutta måtte få hjelp på forhånd for å kunne komme i mål innen tiden.

Før: En falleferdig, gammel låve

Låven var gammel og eierne var usikre på om det var mulig å redde bygget. I flere år har storfamilien brukt Sommarøy som feriested, men låven har kun blitt brukt til oppbevaring og eierne har drømt om et sted hvor de kan være når det er vått og kaldt. Gutta får frie tøyler til oppussingen og mens låven blir renovert, legger de en slagplan på hva som skal gjøres for å oppfylle drømmen til familien.

Etter: Ibiza møter Nord-Norge

Denne gangen var det en drøm for Halvor, Ole og Torkel å starte oppussingen. Låven stod ferdig renovert med en nypusset mur og ny kledning som skal holde fjøset rusta for vær og vind i mange år fremover. Halvor blir som alltid inspirert av den nydelige naturen rundt og med en karibisk sandstrand like utenfor, falt valget på Ibiza-stilen; hvitt, beige, natur og palmer. Låven skulle få et nytt uttrykk og stil, men Halvor ville også bevare noe av den sjarmerende låven.

Stua og kjøkkenet ble et deilig lyst rom, med stor takhøyde. Veggene fikk et strøk med kalkmaling som gir et hint til murvegger, og et nydelig eikekjøkken settes inn.

Ole lager et Ibiza-inspirert spisebord, og en ny trapp blir bygd av gammelt reisverk. Med tropiske planter, bambusstoler, florlette gardiner og skjell-detaljer, får stua et sommerlig preg med utsikt til de hvite strendene. Rommets blikkfang blir Halvors kreative lampe-dekorasjon av stråhatter.

Det gamle fjøset blir til soverom og gutta har valgt å spare på alle de gamle detaljene: vegger, gulv og møkkarenna. Overflatene og det rustikke skaper kontraster til gipsveggene i andre etasje. For å understreke strandfølelsen malte Halvor takbjelkene hvite og den gamle møkkarenna ble fylt med skjellsand fra stranda.

Alt ligger til rette for god søvn med en stor og god seng fra Signature Collection Sleeping, med masse puter og dyner og lystette, deilige gardiner.

Å pusse opp bad er noe gutta vanligvis ikke gjør, men denne gangen var det unntak på det meste. Halvor sin drøm var et badekar med direkte utsikt til stranden utenfor. Dette gav badet følelsen av spa.

Møkkakjelleren ble tømt og forvandlet til et oppholdsrom. Skifer ble lagt på gulvet og Halvor snekret veggfaste benker som utnytter plassen i rommet. En hyggelig peis ble montert og dermed fikk familien en utestue som kan nytes på vind- og regnfulle dager.

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon og Ragnar Hartvig