Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing på Torsøya

Halvor Bakke og teamet har denne uken reist til Sørlandet og forvandlet en forblåst hytte til en ekte sørlandsperle. 

25 OKTOBER 2018

På Sørlandet ligger det øyer og holmer langs hele kysten. De skjermer for de store havdønningene fra Skagerak, og gjør at Kristiansand kan ligge som en lun sommerby. På en av disse øyene ute i havet skal Eventyrlig oppussing gjøre en hytte om til en ordentlig sørlandsperle. 

Stedet har en fantastisk beliggenhet for seg selv med utsikt over svaberget og havet på begge sidene av hytta. Omgivelsene gjør hytta til det perfekte sommerstedet hvor sørlandsidyllen virkelig kan blomstre. Hytta hadde derfor stort potensiale og Halvor Bakke og resten av teamet ville utnytte mulighetene som lå og ventet på dem. 

Derfor bestemte de seg for å rive det lille annekset nedenfor hytta og bygge en helt ny spisestue. Kjøkkenet måtte bli mer moderne og praktisk, og ny maling måtte til på gulv, vegger og tak. 

 

Spisebordet ble malt hvitt for en større kontrast til de klassiske spisestolene i tre. Gulvet ble malt i en lys blåtone kalt Intense Dijon for å stå i stil til det maritime miljøet. 

Kjøkkenet ble modernisert med færre skap og flere skuffer. Stekeovn og kjøleskap ble bedre integrert for å få en rett benkeplate og arbeidsflate, men også for å optimalisere plassbruken. Den maritime stilen går igjen i kjøkkenet med blåstripete tapet og hvite flater. 

Fargene i stuen passet allerede bra til hyttas maritime stil, men trengte likevel og få nye tekstiler og møbler. Den blå sofaen i velur er fra Bohus sin Signature Collection- kolleksjon designet av Halvor Bakke. Sofaen har mange valgmuligheter når det kommer til tekstiler og farger, her vist i Bolshoi Marine. Stolene er også fra Signature Collection og har en klassisk stil som passet godt inn i stua.

Teamet valgte å bygge et helt nytt anneks nede ved sjøkanten. Med vinduer langs alle veggene ble det en lett og luftig spisestue hvor eierne kan nyte naturen, selv når det regner eller blåser. Med en romslig terrasse og grill kan annekset også nytes på de varme sommerdagene. På taket valgte teamet å plassere solcellepanel for å utnytte solstrålene optimalt. 

Som hovedbildet viser valgte teamet å legge speil på hele den ene hytteveggen. Det skapte et helt originalt uttrykk, i tillegg til at hytta blir i ett med naturen. Slik kan fugle- og dyretitting ble en spennende affære fra stuevinduet. 

Få stilen!