Gå til hovedinnhold

Gjelder til og med 15.12!

UKESKUPP!

Se alle ukeskupp her.

Handle innen søndag 15. desember for levering til jul* *Gjelder lagerførte interiørvarer.

Eventyrlig oppussing på Utvær

Den ytterste øde øy blir til et sommerparadis.

11 OKTOBER 2018

Utvær er Norges vestligste øygruppe og ligger forblåst, langt fra fastlandet et sted i Sogn og Fjordane. Her tok Halvor Bakke og resten av Eventyrlig oppussing seg en tur i mai for å pusse opp et lite hus, som er minst 150 år gammelt. Reiser man rett vest fra denne øya møter man ikke land før Amerika. De var virkelig kommet til den ytterste øde øy. 

Sist huset ble pusset opp var på 70-tallet, og det var tydelig med linoleumsgulv, tapet og møbler fra ulike stilepoker. Teamet ville derfor fornye flatene, få inn nytt kjøkken og modernisere interiøret. Men et så gammelt hus som har gått i familiens eie i generasjoner har mye historie, og det var det viktig å ta vare på. 

 

Prioritetene for oppussingen ble nytt kjøkken, fornying av utearealet, soverom og å bygge takterrasse. Som en sommerhytte ville eierne få enda mer glede av huset med en ordentlig uteplass. 

På kjøkkenet ble overskapene fjernet for å få en mer luftig følelse. Lagringsplassen ble i stedet dype skuffer med mye rom. Halvor valgte et lyst kjøkken med innslag av grønt, inspirert av omgivelsene på øya. Gulvet valgte de å male i en hvitnyanse. Tapetet ble fornyet og modernisert til et fiskebeinsmønster som tilfører en herlig struktur. 

Soverommet gikk fra å være et helt ordinært soverom til et fantastisk sted å våkne opp. Vinduet ble erstattet med en dør og soverommet fikk sin helt egen takterrasse. Idéen var at eierne kunne våkne opp til utsikt fra hodeputen, gå ut på terrassen, drikke kaffe i morgensolen, og høre dønninger fra halvbølgene i det fjerne. Sengen ble plassert midt i rommet og sengegavlen ble en liten hylle med plass til bøker. For at det ubehandlede treverket skulle komme bedre frem ble gulvet og veggene malt. Kontrasten utgjorde en stor forskjell og treverket fikk virkelig skinne. 

Huset hadde ikke mye hage, men et uteområde som var støpt i betong. Her bygget teamet stakittgjerde rundt og malte betongen for å få et gjennomført uttrykk. Med en koselig innramming kunne uteområdet møbleres med loungesett fra Bohus. Møblene kommer inn på nett og i butikk til våren og er en del av Halvor Bakkes Signature Collection- kolleksjon.

Shop the Look