Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing ved Tyin

I den siste episoden av Eventyrlig oppussing drar Halvor, Gustav og Ole 1083 meter over havet til Jotunheimen! 

Helt sør i Jotunheimen ligger innsjøen Tyin. Like ved vannkanten står fjellhytta som Eventyrlig oppussing skal gå løs på i den aller siste episoden denne sesongen! 

Før: En liten fjellhytte

Hytta hadde et fint utgangspunkt for oppussingen med åpen stue- og kjøkkenløsning, og med fantastisk utsikt mot innsjøen. Helikopter måtte til for å få fraktet materialer og møbler! Og denne gangen var det mye materialer! Gutta skal legge nytt tak og kledning, bygge terrasse og nytt gulv. I tillegg skal eierne få et nytt og større bad, et større soverom med dobbeltseng, mer oppbevaringsplass og ny stue - og det bare på én uke!

Etter: Et vakkert fristed

Veggene i stua beiset Halvor i en sort farge, og sort beis på lyst treverk ble en lekker, brun farge. Taket ble malt hvitt i to omganger for å skjule kvistene i treverket. Stua fikk en ny peis, nytt gulv og ikke minst nye møbler! På Weston sofaen fra Bohus har Halvor valgt et mykt tekstil i en nydelig mocha-farge. Weston sofaen kan leveres i mange ulike oppsett, og du kan velge mellom et stort utvalgt tekstiler og farger! 

En varmepumpe ble installert i taket i midten av hytta slik at alle rom kan varmes opp. Den er i samme farge som taket slik at den skal synes minst mulig!

På utsiden fikk hytta et helt nytt uttrykk! På halve hytta fikk eierne ny, sort kledning av tømmer, mens andre halvdel ble kledd i skifer. Nytt tretak bandt de to delene sammen på en lekker måte. Gustav bygget en stor terrasse med direkte tilgang til stua via en stor skyvedør. Her kan eierne sitte med kaffekoppen om morgenen og nyte utsikten over Jotunheimen!

Av gamle låvegulv laget Ole en smart løsning på et rundt spisebord og et salongbord. Platen på salongbordet kan tas av og brukes som ileggsplate for å gjøre spisebordet større! Rundt bordet passet det perfekt med Ella spisestolene fra Bohus. Halvor likte fargene som eierne hadde brukt på kjøkkenet. Men alle skapdører ble likevel pusset og malt på nytt. Sølvhåndtak ble byttet ut med lekre knotter i tre, for i følge Halvor passer det bedre på en fjellhytte. Legg merke til at ytterdøra ble malt i samme farge som kjøkkenet!

Soveromsveggen ble flyttet slik at eierne skulle få plass til en stor dobbeltseng. I ny seng fra Wonderland og i lekkert sengetøy fra Bedtime Story by Halvor Bakke kan eierne sove mykt og godt på hytta! Peisen på veggen er fra Tenderflame og skaper en fantastisk, lun stemning. 

Gustav rev ned baderomsveggen og flytten den lenger ut for å få et større rom. Ole bygget en servant av gammelt treverk og en vask i messing ble det nye blikkfanget på badet! Veggen bak vasken fikk nye fliser i marmor, med brun fuge. Et fint tips er å tenke litt ekstra på hvilken farge du velger på fugen - det har mye å si for sluttresultatet!

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.