Gå til hovedinnhold

Få det fint med sommerlige tekstiler

Nå er sommeren her og det er på tide å friske opp hjemmet. Få sommeren inn med nye, friske tekstiler! 

Gjør plass til nye tekstiler

I sommerhalvåret ønsker vi gjerne å få bort de tunge, mørke tekstilene.

Rydd bort de unødvendige tekstilene du bruker resten av året, som pledd og tunge gardiner. Et luftig hjem med lyse farger er mer sommerlig. Bruk lyse toner eller duse, friske farger.

Gjør sengen ekstra innbydende og behagelig med nytt sengetøy. Hva er vel bedre en å legge seg i nytt, nyvasket sengetøy. Nattesøvnen blir bedre med myke sengesett, men soverommet blir også mer personlig og stilfullt. Velg mellom mønstre og spreke farger som frisker opp og gjør soverommet luftig og sommerlig.

Sommerfarger til stuen

Har du opplevd å bli fort lei av de samme pynteputene? Vårt tips er å bytte puter i sofaen ut ifra sesong. Slik kan du skifte puter til sommeren og bruke de gamle trekkene når sommeren er over.

Puter kan gjøre en sofa spennende, og med farger blir sofaen også sommerlig! Det kan være vanskelig å velge hvilke farger og mønstre man vil ha og ikke minst hva som passer til sin stue.

Hvilke andre fargetoner har du hjemme? Gå gjerne ut i fra en farge og jobb deg videre i samme fargetone. 

Grønne planter løfter inntrykket av en sommerlig stue. Visste du at planter forbedrer inneklimaet? I tillegg frisker plantene opp og gir et organisk og levende hjem.

Shop sommerputer

Myke håndklær

Selv om man kjøper nye håndklær trenger man ikke kaste de gamle. Plasser de slitte håndklærne bakerst i skapet og ta i bruk de nye, myke håndklærne. Og ikke vær redd for å bruke farger på håndklærne. Både sterke og duser farger frisker opp baderommet. Velg gjerne én farge som frisker opp og bruk andre håndklær i mer nøytrale farger for å fylle på. Det gir et gjennomført og stilrent uttykk. 

Luftig soverom

Nå som dagene er lange blir det også lysere på soverommet. Har du gjort vårrengjøringen på soverommet? Vask hele rommet slik at det dufter rent og friskt i flere dager.

Bytt ut vinterdynen med sommerdynen. Husk å lufte dynene, putene og madrassen for å få tilbake formen og luftigheten. Og bytt ut det gamle lakenet og de mørke tekstilene med nye, lyse vårfarger.

Vask gjerne dynen en gang i året. Er solen fremme kan dynen tørkes fort og luftes samtidig. Sommerdynene i dun varmer godt samtidig om de er lette og luftige.

God søvn og hvile gir deg bedre helse, mer energi, økt produktivitet og bedre humør. Derfor er det viktig å velge en dyne som passer deg og dine behov. Vet du hvilken dyne som passer deg? Finn det ut her!