Gå til hovedinnhold

Få god belysning på hytta med hyttelamper

Lys er mer enn bare lys – lys skaper stemning. Derfor er lys vel så viktig på hytta som hjemme. Her hjelper vi deg å gi hytta et løft med lamper som passer på hytta.

Når du skal velge belysning til hytta er det viktig å tenke på hvilken stil og stemning du ønsker. Lamper og belysning kommer i mange ulike varianter og stiler. Velg lamper som komplimenterer og står i stil med resten av interiøret på hytta. Det er bedre med flere lyskilder på hytta fremfor bare én stor. Kombiner taklamper, bordlamper, gulvlamper, vegglamper og levende lys. Det vil føles mer intimt og gi et mer behagelig lys til rommet. Slik kan du også lettere regulere lyset og skape akkurat den stemningen du ønsker på hytta.

Godt lys på dagen og koselig stemning på kvelden

På dagen vil vi gjerne ha godt lys, slik at det er like lyst innendørs som utendørs. Det gjør at vi kan gå inn og ut av hytta uten for store kontraster i lysforhold og at øynene slipper å omstille seg. En god taklampe vil sikre jevnt og behagelig lys ved å spre lyset i hele rommet. Dekker den ikke alle kriker og kroker, kan noen velplasserte spotter fylle ut lyset. Når kvelden kommer kan en dimmer på taklampa dempe lyset og skape en koselig hyttestemning.

Når lyset er dempet på hytta, vil noen nøye utvalgte lamper gi nødvendig lys. Liker du å krype opp i sofaen med et pledd, en kopp té og en god bok, er det viktig med godt leselys. En dedikert lampe som henger på veggen eller en gulvlampe vil gi målrettet lys som gir godt leselys, samtidig som det ikke gir for mye strølys og lyser opp hele rommet.

Hyttelamper på fjellet og ved sjøen

En hytte på fjellet som brukes mye på vinterstid, har behov for mer lys enn en hytte som brukes mest på sommeren. På vinteren er det mørkt store deler av dagen, mens det på sommeren er lyst mesteparten av dagen. Interiør og stil er gjerne litt ulikt på en sommerhytte og en vinterhytte. Mange liker mørke hyttelamper på fjellet, mens lyse hyttelamper foretrekkes gjerne ved sjøen. Tommelfingerregelen er uansett å velge god belysning som gir jevnt og godt lys på dagen.

Enten du har en moderne, rustikk eller landlig stil på hytta, så har Bohus lamper som vil passe inn på enhver hytte. Ta turen innom din nærmeste Bohus og finn hyttelampene som passer perfekt til din hytte og stil.