Gå til hovedinnhold

Få inspirasjon til 17. mai-feiringen

Hipp, hipp hurra! Nasjonaldagen og den beste dagen i mai nærmer seg. Les våre tips til til feiringen!

Inviter venner og familie på frokost

17. mai er den perfekte dagen til å samle folk man er glad i til en ordentlig fest rundt bordet. Kanskje blir det den første gangen man tar ordentlig i bruk uteplassen denne våren, eller har rukket å invitere gode venner på middag. Naturen er nå på vei mot sitt vakreste, dagene har blitt lengre og smilene sitter løsere. Nasjonaldagen er en perfekt dag for en skikkelig fest!

Slik dekker du bordet

Frokost er den perfekte starten på nasjonaldagen. Dekk bordet med ditt fineste servise, som du kanskje ikke bruker så ofte. Nå er tiden for å ta det ut av skapet og virkelig la det skinne. Gjør en innsats med å pynte bordet - det gjør det ekstra stas å komme på besøk. Bruk gjerne flaggets farger som pynt, det kan være servietter, sløyfer rundt bjørkekvister og silkebånd på tallerken. Ekstra lekkert blir det sammen med elegante, hvite blomster. La en isbøtte stå fremme med noe sprudlende for ekstra god stemning!

Ta i bruk hagemøblene

Drømmescenarioet til 17. mai er tørt vær, kanskje også med noen ekstra varmegrader. Hvis været tillater det er det fantastisk å kunne sitte utendørs i flotte hagemøbler og nyte godt selskap med folketog og korpsmusikk i det fjerne. Utendørs er det også lettere å arrangere morsomme 17. mai-leker som sekkeløp og tautrekking.

Les årets hagemagasin her!