Gå til hovedinnhold

Få inspirasjon til hytta

Hytta på fjellet skal gjerne være varm og innbydende, med en lett, rustikk stil. La deg inspirere av de fine bildene og stjel stilen!

Visste du at mer enn halvparten av nordmenn har tilgang på en hytte? Da ferieloven kom i 1947 fikk arbeidstakere rett på tre ukers ferie. Nordmenn hadde et stort behov for å skjemme seg bort, og da ble kjøp og bygging av hytte svært populært! I dag har vi også et behov for å skjemme oss bort, men kanskje et enda større behov for å koble av og få et lite avbrekk fra en travel hverdag.

På hytta kan vi virkelig slappe av, innhente ny energi og inspirasjon, og lade batteriene. Lag det koselig rundt deg med myke, varme tekstiler i naturlige materialer som lin, ull og bomull. Tenn lys, fyr i peisen og gjør gode ting for deg selv! 

Ullpledd, pels og skinn er naturlige elementer som passer inn over alt! Det skaper hygge, varme og demper blant annet lyd. Tar du utgangspunkt i naturen når du innreder, blir det sjelden galt. Rett utenfor døra finner vi ofte vakre kvister, greiner med mose og kongler som sammen med horn, lykter og krukker i keramikk understreker den rustikke stilen. Davos spisesofa sammen med Zermatt spisebord i eik, er spisemøbler som kommer til sin rett på fjellhytta! 

Interiøret er holdt i naturlige toner, hvor solid treverk går igjen. Den rustikke fargepaletten har dempede, nedtonede valører, med jordfargede nyanser av brunt og beige. Grønne planter er med på å skape en frisk følelse, selv når rommet består i hovedsak av mørke farger. Velg interiør og tekstiler med overflater i forskjellige strukturer, dette skaper spennende kontraster og er med på å gjøre hytta koselig!

Hent inn de rolige fargene fra naturen på veggene, møblene og på tekstilene. Nå er populære farger bruntoner, rustfarger og nyanser av svart. Unngå at det ser rotete ut på bordet ved å samle dine interiør-favoritter sammen. Hent kongler og greiner utenfor, og pynt bordet i sesongens farger. Velg en behagelig lenestol som du kan kose deg i forran peisen, og gjerne i et varmende ulltekstil!