Gå til hovedinnhold

Få sydenstemning på norgesferie

Å feriere i eget land er ingen hindring for en sommer full av opplevelser og sol og varme. Gjør hytta og uteplassen hjemme klar til norgesferie.

 

Når utenlandsferien nok en gang blir satt på vent er det ikke så verst å bo i Norge. Med våre fjorder, fjell, kyst og lange sommerdager er det vel så eksotisk å feriere i kjente og kjære Norge. Enten du er hjemme eller på hytta, er ferien en tid for å nyte ekstra tid med familie og venner. Samtidig som du også får litt mer tid for deg selv. Flat ut og sløv i sola med noe godt i glasset og en god bok. Akkurat som i Syden.

Gjør uteplassen klar for norgesferie

Når mye av ferien blir tilbragt hjemme, er det stas å gjøre hagen ekstra fin og unik. Slik kan dere bruke den som et avbrekk til hverdagen og tilbringe enda mer tid ute i det fri. Når du skal planlegge hagen kan det være en idé å dele den inn i ulike seksjoner. En spisedel med spisebord og godt med sitteplasser til både hverdags og fest. En loungedel med hagesofa og loungestoler er en utmerket plass å trekke seg tilbake etter lunsj eller middag. I tillegg kan du henge opp en hengekøye mellom to trær eller stolper i hagen for den ultimate sommerfølelsen. Har du plass til flere hengekøyer, kan du henge dem opp slik at man kan ligge i hver sin hengekøyeog prate sammen. Noen ganger kan det bli for mye sol, særlig når vi skal spise. Da kan det være greit med en parasoll som gir skygge. Plasser parasollen så den gir skygge til spisebordet, så kan du nyte solen i loungen etter middagen.

Sommeren er tid for grilling og mat utendørs. Installer et utekjøkken i hagen for mer avansert kokkelering og sosial matlaging. For å skape en ekstra feriefølelse kan du invitere gjester til en sommeraften, hvor dere lager maten sammen. Gjør klart alle ingrediensene på forhånd, så kan dere sette sammen og lage middagen i lag. Dere kan for eksempel grille fisk og grønnsaker for en sydlig følelse.

Når mørket forsiktig senker seg blir det ekstra koselig om du har plassert ut lys her og der. En lyslenke over spisebordet i kombinasjon med levende lys og en lykt eller to setter rammene for en magisk sommerkveld.

Gjør hytta klar for norgesferie

Uansett om du er på fjellet eller ved sjøen er det lite som slår norsk sommer og norgesferie på hytta. Når sola skinner og temperaturen er akkurat passe varm er livet godt å leve. På hytta kan vi gjerne dyrke de norske tradisjonene og friluftslivets goder. Når du innreder uteplassen gjelder mange av de samme tingene som når du innreder uteplassen hjemme. Dog kan du godt bytte ut utekjøkkenet og grillen med en bålpanne. Det vil gi mer hyttestemning og kan brukes til å lage all mulig mat. Det er ikke så verst å sitte rundt bålpanna og grille pinnebrød mens en viltgryte står og putrer på bålet. Med et vaffeljern til bål kan dere steke vafler ute også. Tenk deg, nystekte vafler fra bålet med en tår kokekaffe til. Da er ikke norgesferien så aller verst likevel.

Hos Bohus har vi det du trenger til både hytta og hjemmet. Ta turen innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat og hjelpen du trenger.