Gå til hovedinnhold

Slik finner du riktig garderobeskap til ditt soverom

Garderobeskap står ofte sammen med en god seng øverst på listen når soverommet skal innredes. Her viser vi hvordan du velger riktig garderobeskap ut fra interiørstil og praktiske hensyn.

Det er utrolig hvor mye som skal få plass i et garderobeskap – hverdagsklær, festantrekk, sko for ulike sesonger, sengetøy og ekstra puter. Kanskje også vesker, smykker og en eller annen stråhatt skal inn der?

Et garderobeskap har selvsagt ikke uendelig med plass, men ved å ta utgangspunkt i hva det skal romme og skreddersy innredningen til det du skal oppbevare der, vil du bli overrasket over hvor mye du får satt inn i skapet. Her kan du se alle garderobeskapene som finnes hos Bohus!

 

Garderobeserien Z-Up er utviklet av Bohus og gir store muligheter for å skape individuelle løsninger, som dette skapet i hvit MDF og med skyvedører i speil. Sp

Hvordan velge garderobeskap til soverommet?

Tenk gjennom hva som skal oppbevares der og velg oppbevaringsløsninger deretter. Har du mange klær som skal henges, så prioriterer du rom til en garderobestang som lar plaggene henge fritt og unngår at de blir skrukkete på hengeren. Dersom du derimot har mest klær som skal ligge flatt, er det nok skuffer som er viktig. I tillegg til den faste innredningen i skapet, er det en fordel å ha fleksible elementer som lar deg variere typen oppbevaring – som sammenleggbare skohyller og esker du kan hente frem og legge vekk etter behov.

Hvilket skap skal du så velge? Her gjelder det å se på soverommet som helhet og ta en avgjørelse ut fra det. Garderobeskap er store, massive møbler som du helst vil ha stående i mange år når du endelig har fått det satt opp. Har du en hel vegg tilgjengelig, er det bare å fylle den med skap.

Velg en løsning som går så høyt som mulig oppunder taket slik at du utnytter rommets størrelse også i den retningen. Dessuten slipper du en åpning mellom skap og tak som det er lett å fylle med støvsamlende esker og andre ting som ryddes bort.

 

Et garderobeskap i hvitt som Z-Up garderobeskap  lysner opp et soverom som ellers er preget av den rustikke stilens jordfarger og tredetaljer. Bak skyvedørene

Dersom soverommet er lite, gjelder det å skape illusjon av at det er så mye luft og lys som mulig. Det gjør du ved å velge lyse farger på garderobeskapet eller speil på dørene. Garderobeskap med speildører gir større romfølelse og er dessuten praktisk når du skal prøve klær.

Dersom det slett ikke er plass til et garderobesystem på soverommet, vil et mindre skap være et godt alternativ. Det har dessuten fordelen å være enklere å flytte rundt på dersom du skal ominnrede soverommet eller skulle ønske å sette skapet et annet sted i boligen.

Med en mindre størrelse kan du jo vurdere om det er plass til mer enn et skap – for eksempel et på hver side av sengen eller soveromsvinduet. Symmetrien i en slik møblering bidrar til å gi rommet en harmonisk stemning som føles rogivende for den som oppholder seg der.

Skyvedører er dessuten en praktisk løsning for små rom – de krever ingen plass for å åpnes, slik at skapet kan stå tett på sengen eller andre soveromsmøbler uten at det blir vanskelig å bruke det i det daglige.

I tillegg til at garderobeskapet skal være funksjonelt, er det selvsagt viktig også at det passer inn i rommet rent stilmessig. Hent inn elementer fra innredningen ellers i rommet når du velger hvilke farger og materialer det skal være på garderobeskapet. Har du for eksempel treverk på sengen eller nattbordet, ser det gjennomført ut med et skap i samme eller et matchende material.

Skapfronter med mer detaljert utforming passer inn i et klassisk interiør, mens helt enkle, glatte fronter er med på å skape et minimalistisk og mer moderne uttrykk. Det går selvsagt også an å skape interessante kontraster ved å sette et moderne skap inn i et ellers tradisjonelt innredet rom.

Øverst i saken vises Z-Up garderobeskap.

Se utvlaget