Gå til hovedinnhold

Gi rommet en ny atmosfære med farge i taket

Ikke glem taket når du pusser opp hjemmet ditt. Fargen i taket binder rommet sammen og gir det særpreg. Vi viser deg hvordan du kan bruke farge i taket til å gi rommet et stilløft.

 

Å male taket i en annen farge kan gi en helt ny romfølelse og atmosfære. Det skaper også en fin helhet i rommet. Taket er tross alt en like stor flate som gulvet, og akkurat derfor påvirker fargen i taket hvordan rommet oppfattes. Selv små forskjeller i fargenyansene kan ha mye å si for atmosfæren i rommet.

Skap harmoni med farge i taket

Det er lett å tenke at det å male taket vil føre til at takhøyden fremstår lavere og rommet føles mindre. Dog er det ikke alltid sånn, for å male taket i en mørkere farge enn hvitt gir en beroligende effekt. Lav takhøyde trenger av den grunn ikke å være en hindring, men du bør likevel være mer bevisst på hvilke farger du velger.

Hvis du ønsker rolige og harmoniske omgivelser kan du male både tak og vegger i samme farge, eller taket i en dypere nyanse av fargen på veggen. Det gir rommet en helhetlig stil.

Farge i taket på soverommet

Taket på soverommet er nok det taket i hjemmet du ser mest. Å male taket i en rolig og behagelig farge vil gi soverommet en beroligende helhet. Det hjelper deg å slappe ekstra godt av og kan gi soverommet en følelse av å være en hule du kan trekke deg inn i for natten.

Farge i taket på badet

Badet er ofte et ganske sterilt rom. Å male taket på badet kan gi rommet særpreg og personlighet. Velg en farge som matcher detaljer på flisene eller i en fargenyanse av flisene. Det gir badet et luksuriøst og delikat uttrykk.

Farge i taket i gangen

Gangen er det første som møter deg når du kommer hjem. Den setter tonen og stemningen for resten av boligen. Maler du taket i gangen, vil du kunne gi føringer for hvordan resten av hjemmet oppleves. Fargen du maler taket med kan være et frempek til resten av hjemmets fargepalett. Bruk gjerne en farge som tas opp igjen i for eksempel stuen.

Farge i taket på kjøkkenet

Uansett om du har innredet i en nøytral fargepalett eller med sterke farger, vil du skape et helhetlig inntrykk med en matchende farge i taket. Et hvitt tak blir ofte en sterk kontrast til farger. Det gjør rommet sterilt og mindre hjemmekoselig. Finn derfor en farge til taket som harmonerer med resten av fargene på kjøkkenet.

Farge i taket i stua

Har du en åpen kjøkkenløsning i stua kan du med fordel ha ulike farger på veggene til kjøkkendelen og stuedelen. Bind det hele sammen med samme farge på taket. Det vil føre rommene sammen og skape en fin helhet.

Hvilke farger som passer deg og ditt hjem er opp til deg. La deg inspirere av årets fargetrender til å finne fargene du liker. Du er også alltid velkommen til din nærmeste Bohus. Vi hjelper deg med alt du trenger til hjemmet.