Gå til hovedinnhold

Gjør uteplassen ny med sommerens interiør

Uansett hvor stor uteplass du har kan du lage deg en sommerlig, grønn oase. Med bare noen planter, potter og sommerlige tekstiler kan du heve inntrykket på uteplassen og nyte varme dager i solen. 

Sommerens interiør

La deg inspirere av vårens kolleksjoner og finn din favoritt. Da kan det bli lettere å skape en personlig uteplass som du er stolt av!

Se årets sommerlige interiør her

For å gjøre hagemøblene mer spennende og uteplassen mer innbydende er hageinteriør og planter viktig. Gå ut i fra hvor stor plass du har, mange ulike elementer kan fort virke rotete. Velg blomsterpotter og krukker som går fint sammen med hagemøblene. Plantebenker og hyller er fine å bruke til oppbevaring, samtidig som du har plass til dine favoritt-krukker og vaser til uteområdet.

Alle kan ha et grøntområde

Enten du har hage, stor terrasse, liten balkong eller bare et vindu – alle har plass til planter. I vinduet kan du lage din egen lille hage. På uteplassen kan du velge planter og vekster som tilfører noe ekstra til interiøret. Hva passer deg og din stil?

Har du tenkt på å dyrke selv? Hvorfor ikke begynne med noe enkelt? Ta vare på avokadosteinen etter fredagstacoen, sett en tannpirker inn i steinen på hver side, og fyll et lite glass med vann. Sett avokadosteinen nedi så halve steinen dupper nedi vannet. Skyll steinen og bytt vannet annenhver dag, og sett frøet på et lunt sted med masse lys. Snart har du dyrket din egen avokadoplante!

Slik tar du vare på plantene

Ulike planter krever ulik behandling. Når man dyrker egne planter ute er det viktig å huske på temperaturendringer og nok lys. Uten drivhus er det også viktig å finne et lunt sted til de mer sårbare plantene.

De fleste planter trenger jevn fuktighet, men et fint tips er å vanne sjeldnere men grundig. Plantene skal likevel ikke bli stående i vann, da får ikke røttene tilstrekkelig oksygen. Hold bladene tørre, fordi våte blader kan utvikle muggsopper hvis de er våte for lenge. Tørre blader er en grei huskeregel uansett vær, skinner sola på vanndråpene på bladene kan de faktisk få brennmerker.