Gå til hovedinnhold

Gjør barnerommet klart til skolestart!

Enten barnet ditt skal begynne i 1. klasse, 3. klasse eller på mellomtrinnet er det alltid stor stas å begynne på et nytt skoleår. Vi ønsker å inspirere deg til å lage fine barnerom med smarte arbeidsplasser som oppmuntrer til lek, utforskning og læring.

 

09 JULI 2019

Første skoledag etter ferien er for mange en stor dag, og spesielt for de minste som har sin aller første dag på skolen! Når barna blir store er det gøy å ha sin helt egen plass til både leksearbeid, tegning og andre pysslerier man trenger en arbeidsplass til. Selv om kjøkkenbordet kan fungere greit i hverdagen, er det noe spesielt med å få sin helt egen plass hvor tingene sine får stå i fred. Sørg for at barnet har en funksjonell pult eller arbeidsbenk med godt leselys. Da er det også større sannsynlighet for at plassen blir brukt. 

Se alle våre bordlamper her

Fra barneseng til voksenseng

Barnerommet skal fungere som et frirom for barnet. Rommet hvor de kan bestemme. Hvor de kan lære, leke og utfolde seg slik de ønsker. Å bytte ut barnesengen til en større voksenseng må gjøres før eller siden, og et fint tidspunkt kan være når barnet begynner på skolen eller skal starte et nytt skoleår. Velg en seng barnet vil trives i, både om natten og på dagen! Når man begynner på skolen får man også nye venner som vil komme på besøk. Da er det fint å velge en seng som også kan sittes i - enten det er en rammemadrass eller seng med oppbevaring. Trekk et sengeteppe over sengen og bruk pynteputer til å lage en myk sofa for barna!

Se alt til barnerommet her

Barnerommet skal vokse i takt med barnet, derfor er det fint med møbler og interiør som kan brukes til flere formål og som kan bli med på utviklingen i flere år fremover. Velg derfor anvendelig møbler som passer både til 1.klassinger og litt eldre skolebarn, da får du et barnerom som varer lenge. 

La barna bestemme hvordan de vil ha det! Barnerommet skal fremme læring og utvikling, men også lek - og da må rommet være personlig. Mal veggene i favorittfargen, bruk morsomme tepper på gulvet og sett frem de fineste lekene i hyllene. Husk og ikke heng hyller og bilder for høyt, det er jo meningen at barna skal kunne bruke hele rommet og bestemme litt selv hvordan de vil ha det. Da kan barnerommet bli et sted ditt barn virkelig kommer til å trives!