Gå til hovedinnhold

Gjør hjemmet klart for vår

Nå begynner solen å skinne gjennom vinduer og gir naturlig lys til hjemmet. Solen gjør også at støvet kommer til syne og vinduene ser plutselig skitne ut. Har du begynt med vårrengjøringen? Vi viser hvordan du gjør hjemmet klart for vår og sommer!

04.04.2018

Vårrengjøring

Kanskje ikke det gøyeste som finnes, men helt klart fantastisk å få gjort! Vårrengjøring høres voldsomt ut, men det dreier seg egentlig om å vaske litt mer av hjemmet enn du pleier. Når solen skinner gjennom vinduene og temperaturen stiger er det deilig å få vaskt vinduene etter en lang vinter. Å se klart gjennom vinduene løfter hele inntrykket og hjemmet vil se mye renere ut. Tørk støv på steder du ellers ikke pleier å huske, som på lister, på skap og dørkarmer. Når huset dufter nydelig grønnsåpe og frisk vårluft kan du begynne å skifte ut de tyngre og vinterlige delene av interiøret, med nye, lettere elementer. Har du tenkt på å fjerne teppet i stuen? Det kan endre hele inntrykket og gi en mer luftig følelse. 

RENT: Et nyvasket og ryddig hjem er både triveligere og gjør at møblementet får skinne. NORDIC Hjørnesofa er en grå og stilren sofa som er lett å kombinere med fargerikt og vårlig interiør. 

Luftig soverom

Etterhvert som dagene blir lengre blir det også lysere på soverommet. For å framskynde prosessen kan du gjøre soverommet klart for våren på andre måter. Vask hele rommet slik at det dufter vårrengjøring i flere dager. Bytt ut vinterdynen med sommerdynen. Husk å lufte dynene, putene og madrassen for å få tilbake formen og luftigheten. Bytt ut det gamle lakenet og de mørke tekstilene med nye, lyse vårfarger.

LUFT: Vask gjerne dynen en gang i året. Er solen fremme kan dynen tørkes fort og luftes samtidig. Sommerdynene i dun varmer godt samtidig om de er lette og luftige. 

LYSE TONER: Bytt ut sengesettet! Hva er vel bedre enn et nyvasket soverom med et helt nytt og rent sengesett? 

Grønne planter og blomster

Når huset er rent kan du bruke tid på å få våren inn i hjemmet med friske, vårlige blomster og planter. Små vårblomster i delikate vaser og glass gir en luftig følelse. Velg blant større blomster og planter som den ville lupinen, eller trendy eucalyptus. 

FRISKER OPP: Fyll pidestaller og krukker med grønne planter!

Nytt og vårlig interiør

På våren skal hjemmet gjerne være lyst, luftig, fargerikt, ha fine materialer og masse lys. Interiør er enkelt å bytte ut, og nå er det på tide å ta frem vårfargene. Tekstiler som tepper, håndklær og puter kan lett skiftes ut med lyse toner og sommerlige detaljer. 

FRESHE HÅNDKLÆR: MINA håndklærne i friske farger gjør badet vårlig og nytt. 

VÅRFARGER: Vårblomster i glass gir den vårlige følelsen. 

Toppfoto viser NORDIC Hjørnesofa i nydelig grå med hvitoljede eikeben.