Gå til hovedinnhold

Grå vegger

Skap et moderne og stilsikkert hjem med grå vegger. Vi hjelper deg å innrede og finne detaljene som gjør rommet unikt.

 

Grått er et ord vi forbinder med noe kjedelig, men grå vegger er langt fra kjedelig. Grå vegger gjør faktisk rommet lunere enn hvitt, men oppfattes ikke like hardt som svart. Det er vel kanskje derfor grå vegger er på moten og flere velger å male deler eller hele vegger i hjemmet sitt grå.

Grå vegger er ikke bare grå

Når du har bestemt deg for å male et rom grått, bør du prøve fargen du har valgt ut på flere vegger. Gråfargen endrer seg med lyset og vil oppleves ulikt på forskjellige vegger og ulike tider av døgnet. Alt kommer an på hvordan lys fra vinduer og kunstig belysning treffer veggen. Ved å prøve deg fram kan du få blandet gråfargen så du kompenserer for de ulike fargenyansene lyset skaper når det treffer veggen. Grått er en farge som fremstår som en kontrast til fargene rundt seg. Derfor kan en grå vegg plutselig se blå ut om du har et interiør med varme farger. Bland gjerne inn litt farger i malingen, så den matcher interiøret.

Interiør til grå vegger

I et rom hvor grå er hovedfargen passer det som oftest best med mørke møbler. Materialer som stål, betong og sink, eller gylne metaller og varmt treverk komplimenterer gråfargen godt. En enkel svart lysestake, en lysestake i messing, eller en kubbelysestake til veggen er flotte objekter som vil passe godt inn. I tillegg kan du skape mer bevegelse og balanse med hvit stofflighet, i for eksempel noen lette hvite gardiner. Du kan også male små møbler eller tilbehør i en gråtone som passer til de grå veggene.

Pynteputer er perfekte for å skape fargeharmoni i et rom. Velg pynteputer som understreker fargevalget i rommet. Det kan være pynteputer med grå detaljer til et rom med gråtoner eller beige pynteputer til et rom som fokuserer mer på naturtoner i samspill med det grå. Naturtoner passer godt inn i et grått rom, og en bunt med pampasstrå vil bringe liv inn i det grå rommet. Du kan også få litt ekstra naturtoner med et brett til stuebordet i rattan. Kombiner det med telysholdere i varmt treverk for en gjennomført og naturlig stil. Med vegghyller i eik, vil hyllene skape en kontrast til den grå veggen og treverket kommer til sin rett. Du kan ha en hylle i eik til planter og en hylle under et speil som sminkebord.

Glem heller ikke bilder på de grå veggene. Velg bilder som subtilt spiller videre på gråfargen og gir den liv. Til grå vegger liker vi ekstra godt Grey Marble, et bilde med vakre farger som flyter inn i hverandre og gir et elegant marmorutrykk. I tillegg vil monokrome og stilistiske bilder fungere godt til den grå veggen. Hvis du ønsker litt mer farge i det grå rommet, passer det godt med enkle detaljer i rosa, grønt, gult eller blått. Det kan for eksempel være en vase eller lampe.

Har du malt veggene grå eller vurderer å gjøre det, hjelper vi deg gjerne å finne interiør som matcher gråfargen. Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av møbler og interiør til ethvert hjem.