Gå til hovedinnhold

Hageinspirasjon

Gjør hagen til et ekstra rom i huset med litt hageinspirasjon. Et sted for familie og venner å lage mat sammen, samles rundt matbordet og slappe helt av. En liten oase i ditt eget hjem.

Når solen endelig titter frem og våren setter inn er det tid for å nyte late dager i hagen. Lite slår vel sene kvelder rundt middagsbordet i godt lag? Eller å pusle i blomsterbedet og kjøkkenhagen. Å sløve helt med en god bok i skyggen er heller ikke så aller verst. Hagen er et fristed, et ekstra rom som gir boligen din et friskt pust. Nå er tiden inne for å skape den hagen som passer akkurat deg og din familie. Her er noen hageidéer som kan hjelpe deg å løfte uteplassen til et nytt nivå.

En hage er et tomt lerret, eller en tom gressplen, om du vil. Her er det du som bestemmer hvordan det skal se ut. Når du planlegger hagen er det viktig å tenke over hva du ønsker å gjøre i hagen. Er hagefest og grilling det viktigste? Eller er slaraffenliv med en god bok i skyggen viktigst? Ønsker du helst å pusle med blomster og planter i hagen? Eller kanskje en lekeplass for barna? Dette er helt opp til deg.

Del hagen inn i seksjoner

Enten du har liten eller stor hage kan du dele hagen inn i ulike seksjoner. La oss si at du har en relativt stor hage. Da kan du lage en spiseseksjon, en kjøkkendel og en lounge. Har du en litt mindre hage, kan du nøye deg med en hageseksjon som fungerer like godt som lounge og spisested.

For å dele inn hver seksjon og skape "rom" i hagen, kan du bruke store potter med planter til å skille mellom de ulike seksjonene. Eller sette opp en enkel treramme med slyngplanter og hengepotter som rammer inn en del av hagen.

Lag et spiserom i hagen

Den viktigste delen i hagen er en spisegruppe. I enkleste form et bord og noen stoler. Ønsker du en mer avslappet stemning rundt middagsbordet, kan du jo ha en hagesofa i tillegg til noen dype stoler. Da ligger alt til rette for lange frokoster, sløve lunsjer og festlige lag rundt hagens spisebord.

Gjør matlagingen til en del av middagsselskapet

Med et utekjøkken i tillegg til grillen får du både arbeidsbenk, vask med "innlagt" vann fra hageslangen og god oppbevaringsplass. Ta med ingrediensene ut og prepp grillmaten, lag salater, hakk grønnsaker og miks dressinger på utekjøkkenet. Her kan hele familien eller festen samles rundt matlagingen. Og maten smaker jo ekstra godt når du har vært med å lage den.

Hva med en liten kjøkkenhage sammen med utekjøkkenet? Det er ikke så mye som skal til. Plant urter i krukker på hagekjøkkenbenken så har du friske urter hele sommeren. Både dekorativt og smaksrikt.

Utekjøkken

Nyt slaraffenlivet med en lounge i hagen

I en hage skal man kunne slappe helt av. En lounge lager du enkelt med noen lave, dype stoler, en loungesofa og et loungebord og kanskje et sidebord. Spe på med litt eksotiske planter, noen freshe puter og en lyslenke eller lanterner, så er ikke den tropiske stemning langt unna.

Hageinspirasjon til den siste touchen

Uansett hvordan du innreder hagen din, trenger du litt ekstra hageinspirasjon og hageinteriør for å gjøre hagen din unik. Her er det bare å la kreativiteten lede an. Dekorer med planter, lamper, skulpturer og puter. For et helt eget særpreg på hagen din kan du pynte med gammelt nips du har arvet eller funnet på bruktmarked. Til slutt – Ikke glem friske markblomster! Prøv å matche blomstene med putene og tekstilene for prikken over i-en.

Ta en titt på våre hagemøbler og se om det er noe som kan passe akkurat den hagen du ønsker deg. Vil du prøvesitte hagesofaen før du kjøper den eller bare har lyst på enda litt mer inspirasjon, ja, da kan du ta en tur innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat.